Laušević: Kad upalim TV, ne znam koji glumac gde igra

Film 21. jun. 202115:09
Podeli:
Foto: Profimedia.rs

Legendardni glumac Žarko Laušević trenutno na Kosmaju snima film u režiji Radoša Bajića, a u razgovoru za Tanjug se između ostalog dotakao istorijske tematike, ali i aktuelne hiperprodukcije u domaćoj kinematografiji.

PROČITAJTE JOŠ

Laušević je u poslednjih nekoliko godina briljirao kao vodeći junak serije “Koreni”, prema delu Dobrice Ćosića, a svojevrsni nastavak u vidu serijala “Vreme zla” biće uskoro prikazan, gde takođe igra jednu od dominantnih uloga.

Osim toga, tumačio je pesnika za decu Jovana Jovanovića Zmaja u filmu i mini seriji “Ime naroda” Darka Bajića, a aktuelan je do nedavno bio u istorijskoj epskoj priči – TV seriji “Aleksandar od Jugoslavije”, Zdravka Šotre, koja se emitovala na TV Nova S.

„Prošlost kao istorija je očigledno nešto što mi još uvek nismo do kraja savladali, zato rado prihvatam pozive gde se obrađuju takve teme. Ako bi se pojavili neki novi savremeni zapleti, ne bih imao ništa protiv da u tim pričama učestvujem. Takav je i serijal ‘Državni službenik’, gde igram dve sezone, a spremamo i treću“, nagovestio je Laušević.

Foto: Promo/Goran Đukanović

Kako smatra, to su višeznačno ozbiljni projekti upravo zato što otkrivaju tu sakrivenu prećutanu stranicu istorije, a sa druge strane, daju jedan dobar paralelni tok sa ovim što se danas dešava.

„Nikako ne može biti zaludan posao okretati se istoriji na filmu ili televiziji, ako imamo dobrog povoda. Svako vreme je dobro za Šekspira ili Njegoša. Zašto se ne vraćati uvek istoriji, kada je dobra tema ili snažan dramski naboj, koji uvek može da ponudi i neke druge odgovore“, objasnio je glumac.

Žarko Laušević, Foto: Vesna Lalić

Glumac je zvaničan povratak domaćoj kinematrografiji obeležio 2015. godine filmom “Smrdljiva bajka” Miroslava Momčilovića, i malo kasnije postao je nezaustavljiv sa angažmanom u većem broju pretežno TV serija.

U savremenom trenutku njegovo lice se može videti na televiziji na više projekata, gde se ima utisak da istovremeno snima barem četiri naslova.

Žarko Laušević Foto:Vesna Lalić

PROČITAJTE JOŠ

„Istina, ne preklapam se u projektima, iako prema emitovanju verujem da tako izgleda. O toj organizaciji mojih uloga u novim projektima brinu drugi ljudi, što rade veoma uspešno“, podvukao je Laušević i dodao da ne voli da snima u isto vreme.

„Nekad sam to radio kao mnogo mlađi – trčim sa pozorišne probe na snimanja, onda se vraćam uveče da snimam neki treći film. Nekako se to vremenom promeni, i onda čovek malo stane i spusti loptu, i shvati da je potrebno posvetiti se studioznije jednom projektu”, otkrio je jedan od najtraženijih i najboljih glumaca domaće kinematografije.

Za hiperprodukciju TV serija u Srbiji smatra da je pravo zlatno doba, ali da on pokušava da u tolikom poslu ne meša svoje uloge, jer i u likovnom smislu smatra da je potrebno odvojiti ličnosti.

„Ovako, kada upalim televizor, ne znam koji glumac u kojoj seriji igra. Zato pokušavam da napravim neku distinkciju od svega ovoga što radim“, zaključio je glumac.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar