Foto:Screenshot/Zadruga Official

Nedavno je u rijalitiju "Zadruga" u okviru tzv. "Ljubavne izazovizije" prikazana scena u kojoj Nataša Radan, jedna od učesnica pomenutog programa pije sok iz patike drugog takmičara. U trenutku kada u Srbiji ima sve više novoobolelih od koronavirusa, te Krizni štab zatvara tržne centre i ugostiteljske objekte, na televiziji "Pink", koja koristi nacionalnu frekvenciju, emituje se primer ekstremnog nepoštovanja mera predostrožnosti i lične nehigijene. O tome kolika su opasnost po takmičare i one koji su u dodiru s njima navedene okolnosti i događaji za Nova.rs govori epidemiolog Radmilo Petrović.

Četrdesetak takmičara živi na istom prostoru, a učestale su posete voditelja i gostiju iz spoljnog sveta, ali i izlasci i naknadni povraćaj izbačenih ili novih takmičara, koji u međuvremenu imaju dodira sa spoljnim svetom. Često su prikazane i scene u kojima se vidi ekstremno nepoštovanje lične higijene – prljava kupatila, buđava hrana koja se krije ispod kreveta, prljav pod po kojem takmičari gaze, ali i, kakav je slučaj bio nedavno, patika umesto čase za ispijanje soka.

PROČITAJTE JOŠ

Epidemiolog Radmilo Petrović za Nova.rs govori da zbog takvog ponašanja, pogotovo u trenutku globalne pandemije koronavirusa, treba ukinuti rijaliti program.

„Piju sok iz patike?! Strašno! Mislim da bi trebalo zabraniti rijaliti. Sve što se održava u zatvorenom prostoru treba da zabranite. Ljudi su tamo u bliskom kontaktu. Ako je u malom prostoru više ljudi, tamo ni maska ne pomaže. Efekat sprečavanja virusa je dosta manji. Nehigijena pogotovo. Virus se širi i stolicom, nehigijenom, nehigijenom ruku“, rekao je Petrović za Nova.rs i dodao:

„Virus izlazi iz ljudskog tela, ne samo izdahnutim vazduhom i kapljičnim putem, već i ljudskom stolicom. Svaka vrsta nehigijene vodi širenju virusa“, upozorava epidemiolog.

„Grozno, grozno! Treba ih zabraniti, i inače, ali pogotovo dok traje epidemija koronavirusa“, zaključio je Petrović za naš portal.

Foto:N1

Nepoštovanje mera predostrožnosti u rijalitijima poput ovog nije ništa novo. Televizija „Pink“ je prilikom emitovanja rijalitija „Zadruga“ više puta tokom 2020. godine pokazala ekstremno nepoštovanje propisanih mera Kriznog štaba, ali i promociju, ne samo bluda, razvrata i nemorala, već i „prljavog“ načina života u kojem nema puno mesta za higijenu.

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar