Depovi filmovi nisu uklonjeni sa Netfliksa zbog nasilja

Film 10. jan. 202112:31
Podeli:
Johnny Dep
Džoni Dep Foto:EPA-EFE/JUAN HERRERO

Iako su američki mediji navodili da je Netfliks uklonio filmove Džonija Depa zbog optužbi za porodično nasilje, U Australiji je, primera radi, moguće pogledati filmove "Tourist", "Black Mass" i "Mortdecai", a u SAD "Rango" i "What's Eating Gilbert Grape".

Neki od filmova u kojima se pojavljuje Džoni Dep zaista su u nekom trenutku uklonjeni sa Netfliksa, ali je uzrok tome – kako piše sajt „What’s on Netflix“ – to što Dep dosad nije glumio ni u jednom originalnom Netfliksovom filmu, već su to bili filmovi drugih produkcijskih kuća.

PROČITAJTE JOŠ

U takvim slučajevima Netfliks ima već dobro poznatu i ustaljenu praksu da po isteku vremenski ograničene licence sadržaj uklanja sa svog servisa. Na pomenutom sajtu je takođe moguće videti da su naslovi nekih Depovih filmova postepeno nestajali sa Netfliksa nakon određenog perioda i da nisu svi odjednom uklonjeni, kako se u prenetim vestima insinuira.

Potvrdu da tužbe za porodično nasilje nisu razlog za nestajanje Depovih filmova dao je i sam Netfliks, i to italijanskom mediju Korijere dela sera. U tekstu u kome je dekonstruisana ista dezinformacija koja se pojavila i u italijanskim medijima navodi se da im je Netfliks potvrdio da filmovi Džonija Depa nisu iz ovog razloga izbrisani ni u Americi, ni Australiji, ni u bilo kojoj drugoj zemlji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar