Malo je falilo da pevačica Ana Bekuta dočeka najradosniji hrišćanski praznik bez svog partnera, počasnog predsednika SPS-a Milutina Mrkonjića, koji je pet dana ležao u bolnici "Dragiša Mišović" zbog upale bešike i ožiljaka na plućima. Međutim, Mrka je uoči Badnjeg dana pušten na kućno lečenje kako bi sa pevačicom dočekao Božić, pa će ga ona u narednom periodu negovati i brinuti o njemu u svakom smislu. U razgovoru za Nova.rs Bekuta i Mrka sumiraju utiske iz 2020. godine, otkrivaju planove za budućnost i govore koliko poštuju srpske praznike i kako ih obeležavaju.

PROČITAJTE JOŠ

„I da sam ostao u bolnici, pa šta? Ništa strašno. Ana je tu pa je tu. Naravno da sam želeo da za Božić budem s njom kod kuće, ali nekada ne možeš protiv života. Sva sreća, tu sam, s njom i baš mi je lepo. Moja Ana me gleda najbolje i odlično kuva. Ona ne gleda da li je praznik ili običan dan, kad kuva onda kuva“, rekao je Mrka i dodao je jedva čekao da izađe iz bolnice.

„Kako mi je moglo biti u bolnici? Nisam sigurno šetkao iz sobe u sobu kao u hotelu. Ima ozbiljnih pacijenata. Kada vidim onaj respirator, ne daj Bože nikome. Sada se dobro osećam zahvaljujući doktorima i lekarima koji vode računa o svim pacijentima, pa i o meni. Zaista su pravo čudo. Imao sam maksimalnu negu, ali kod kuće je ipak bolja Anina nega“, kazao je Mrka.

Foto: Nova.rs

Bekuta ističe da Božić obeležava u krugu porodice, te da njeni unuci, Sonja i Branko, moraju biti prisutni.

„Volim da uredim dom i trepezu, pa na kraju da sve lepo aranžiram. Uživam u običajenom domaćinskom ručku, za koji se uvek potrudim. Deca su uvek tu, odnosno sin Igor unuci Sonja i Branko koji sa mnom učestvuju u svemu. Mesim česnicu, pravim salate, meso, kolače… Tog dana može da se jede svega i svega mora biti na stolu“, kaže Ana i dodaje da ona i Mrka mesecima vode računa o ishrani, a sada moraju još više jer on ne sme sve da jede zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi.

„Milutinu nisam skidala kilograme, ali sam mu pomogla da ih skine. Bio je pod mojom dirigentskom varjačom, a tek će biti zbog svega što se izdešavalo. Sad tek mora da povede računa o ishrani. Zdravo se hranimo. Odlazila sam svakodnevno na pijacu i kupovala zdrave namirnice. Jeli smo više voća i povrća, manje mesa i dovodimo se u red. Na pijaci su zaista divni ljudi i uvek me čašćavaju. Kupim kilogram, dobijem još dve jabuke i tako stalno. Još uvek ja nisam idealna, ali Milutin jeste“, rekla je folk zvezda.

Foto: Nova.rs

Bekuta se osvrnula na proteklu godinu i istakla šta joj je situacija sa pandemijom oduzela, a šta je dobila uprkos svemu.

„Milutin i ja nikada nismo toliko vremena proveli zajedno kao u 2020. godini. Cela prošla godina je bila zaista vrlo čudna na globalnom novou, nije samo nas pogodila pandemija. Ljudima uopšte nije bilo dobro. Ja imam 60 godina i ne pamtim da je nešto slično bilo. Da neko uskrati kretanje, održavanje priredbi i poseta, sve zatvoreno, to je potpuno van svake pameti. To niko nije očekivao i u svom veku to nisam doživela. E, onda kad sam posle mesec i po dana shvatila da će ovo potrajati, onda sam ovu situaciju pokušala da okrenem u svoju korist tsko što sam se bavila porodicom usko i blisko na dnevnom nivou. Kuvala sam, spremala, terala najmlađe da uče, legla sam im na kičmu da završe u roku godinu. Konačno sam se posvetila porodici i sebi i konačno našla vremena da uživam u onim  najbanalnijim stvarima kada je u pitanju žena u novom području. Takođe, moram naglasiti da sam gledala serije za koje skoro nikada nisam imala vremena. Svaki vikend mi je ranije bio radni, a preko nedelje sam snimala „Zvezde Granda“. Tada nisam imala vremena za porodicu i sebe, uvek je nešto bilo brzinski, onako s nogu. Zaista mi je ovaj slobodan period došao kao kec na jedanaest“, kazala je Ana.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

S obzirom na to da je Mrkonjić nekoliko godina u penziji, on kaže da se oseća kao mladić.

„Ko je penzioner? Nisam ja penzioner, ja sam dečko u najboljim godinama (smeh). Aktivan sam na svim poljima“, našalio se Mrka, a potom se ubacila Bekuta u razgovor.

„Nikako nije dosadan život penzionera. To je izvikana priča. Moja majka i Milutin su penzioneri, pa su i dalje aktivni, pogotovo on. On i dalje odlazi u Skupštinu, radi sve šta treba, pomaže uvek u smislu donese i prinese, ode da kupi nešto… Pritom, on ima taj košarkaški kanal i pratio je NBA ligu, pa je oživeo tokom ovog vremena. Iskreno, meni je najstrašniji bio onaj period u početku kada je populacija preko 65 godina bila zatvorena tokom vanrednog stanja. To je bilo strašno i ne ponovilo se nikada“, završava Ana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare