Balkanskom ulicom, gost dr Rajko Nikitović: 28. Epizoda

Emisije 03. mar. 202109:17
Podeli:
Foto:Nova S

Gost ovonedeljne emisije "Balkanskom ulicom" bio je doktor Rajko Nikitović, koji je svoju životnu priču podelio sa voditeljkom i autorkom emisije Vesnom Dedić.

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EMISIJE

Voditeljka je doktora Nikitovića najavila kao ginekologa kojeg preporučuju mame i koji je nekoliko puta do sada dobio nagradu najomiljenijeg ginekologa Srbije. Na početku razgovora Vesna je upitala svog gosta čime su mu se bavili roditelji.

„Mama je bila službenik a tata je bio lekar. Tata je takođe bio ginekolog, i ja sam se trudio da pobegnem od toga jer je on bio jako poznat u svojoj sredini i kad god dete krene u tu priču, mnogo mu je teže nego nekome ko tek počinje. Uvek je za osudu. Nisam u startu mislio da sam spreman da se nosim sa tim“, objasnio je doktor Nikitović.

Foto:Nova S

Sledeće pitanje koje mu je postavila voditeljka bilo je da li sluša muziku dok porađa, na koje je doktor odgovorio potvrdno.

„Imamo radio koji uvek svira. Imamo jako lepu atmosferu u našem porodilištu. Radim u bolnici Dragiša Mišović, u porodilištu koje je zahvaljujući Bepcu zvanično proglašavano dva puta kao najbolje porodilište u Srbiji, mada smo mi to nezvanično prepoznavali uvek.“

Na pitanje kako izgledaju susreti sa pacijentima izvan porodilišta doktor je ispričao jednu zanimljIvu anegdotu prvog susreta kojeg se seća i dan-danas.

„Prvi put mi se to desilo, bio sam na Krfu, na moru, i čekao sam da pređem ulicu. Vraćao sam se sa plaže pred kraj dana. Prelazio sam ulicu u bermudama i bio sam izgoreo. U tom momentu prilaze mi čovek i žena sa bebom, i pitaju me jesam li ja doktor Nikitović, i ja kažem da jesam, a čovek meni odgovara – Bože, na šta ličiš, a ja ti ostavio ženu“, ispričao je doktor kroz smeh.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar