Prva epizoda serije "Aleksandar od Jugoslavije“ reditelja i scenariste Zdravka Šotre, a po istoimenom romanu Vuka Draškovića, biće ekskluzivno emitovana u petak, 12. marta, na portalu Nova.rs, a zatim u ponedeljak, 15. marta i na televiziji Nova S. Tim povodom portal Nova.rs ekskluzivno pokreće podcast posvećen "Aleksandru", a u prvoj epizodi, koju emitujemo večeras u 20 sati, Ranko Pivljanin razgovara sa autorskim dvojcem Drašković-Šotra. Ova zapaljiva tema iz naše istorije sigurno će pokrenuti lavinu reakcija u javnosti, o čemu svedoče i jednostavne reči Zdravka Šotre: "Očekujemo svašta!"

Da li je Aleksandar Karađorđević bio okupator ili ujedinitelj? Kako je Jugoslavija bila sanjana stotinu godina pre Aleksandra? Da li je Aleksandar bio heroj jedne sjajne zablude? Kakav je odnos prema Aleksandru kasnije imao Tito? Ovo su samo neke od tema koje vas čekaju u našem podcastu.

Serija, koja će imati 15 epizoda, obuhvata istorijski period od 1918. do 1934, odnosno od stvaranja Kraljevine SHS koja će 1929. postati Jugoslavija do 1934, ubistva kralja Aleksandra u Marselju.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić.

U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović.

Komentari

Svi komentari (4)