Povlačenje Miroslava Miškovića – Deltina „alfa“ i „omega“

Video 19. maj. 202121:00
Podeli:

I dok se očekuje suđenje u drugostepenom postupku pred Apelacionim sudom 10. juna ove godine, pošto je sud po drugi put poništio prvostepenu presudu u slučaju Mišković, osnivač i vlasnik Delta holdinga najavio je da se povlači iz operativnog upravljanja i da će ubuduće biti na čelu Upravnog odbora kompanije.

Pri tome, kaže da je napravio sistem koji ne zavisi od jednog čoveka. Preživeo je otmicu Zemunskog klana iz 2001. godine, kada je za svoju slobodu platio sedam miliona maraka, a da bi se branio sa slobode, pošto je 12. decembra 2012. godine uhapšen, bio je prinuđen da isplati kauciju državi u iznosu od 12 miliona evra.

Osumnjičen je da je svom sinu Marku pomagao u malverzacijama u radu sa putarskim preduzećima. Deo presude koji se odnosi na te optužbe je ukinut. Zbog utaje poreza bio je osuđen na dve i po godine zatvora. Međutim, i ta odluka je ukinuta i vraćena je na ponovno prazmatranje.

Miroslav Mišković je svoju poslovnu karijeru započeo u filijali kruševačke Jugobanke, potom je preuzeo hemijsku industriju Župa. U vladi Stanka Radmilovića, iz decembra 1989. godine, bio je potpredsednik, zadužen za privatizaciju. Ostavku je podneo posle šest meseci. Privatnu firmu Delta osnovao je 1991. godine.

Životni i poslovni put opisao je u svojoj knjizi – „Ja, tajkun“.

Komentari

Vaš komentar