Vikendica ilustracija Foto:Shutterstock

Žena iz Popovače čistila je svoju nedavno kupljenu vikendicu kad je naletela na dve ručne bombe i smesta pozvala policiju.

Bombe pronađene u vikendici policijski službenik za protiveksplozijsku zaštitu sigurno je uklonio iz ove nekretnine.

Iz policijske uprave sisačko-moslavačke podsećaju građane da je akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u toku, te da svi koji poseduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak, piše Dnevnik.hr.

Svi građani dužni su da prijave svo oružje koje ilegalno poseduju najbližoj policijskoj stanici ili upravi, kako bi ono bilo osigurano ili onesposobljeno.

Takođe je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele da predaju ne donose lično u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog povređivanja, već da o tome lično ili putem telefona obaveste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mesto.

Za sve koji se plaše toga da ih susedi vide kako im policija dolazi pred kuću ili stan napominju da na takve intervencije dolaze s vozilom bez policijskih oznaka i preuzimaju oružje.

„Sprečite tragediju, budite odgovorni prema sebi i svojim bližnjima“ kaže slogan Ministarstva unutrašnjih poslova.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar