Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski odložio je sve predstojeće inostrane posete, izjavio je danas njegov sekretar za štampu Sergij Nikiforov, u trenutku dok je u toku ruska ofanziva na region Harkova.

„Zelenski je naložio da se svi međunarodni događaji zakazani za naredne dane odlože i da se usaglase novi datumi“, naveo je Nikiforov na Fejsbuku.

Harkov napad Foto:Tanjug/AP Photo/George Ivanchenko

Zelenski je prethodno otkazao posetu Madridu, koja je trebalo da se realizuje kasnije ove nedelje, tokom koje je trebalo da se sastane sa španskim premijerom Pedrom Sančezom i kraljem Felipeom VI, saopšteno je iz španske kraljevske palate.

POGLEDAJTE JOŠ:

Diplomatski izvori su istakli da je otkazivanje putovanja predsednika Ukrajine, koje je trebalo da obuhvati i Portugal, posledica složene situacije kroz koju prolazi njegova zemlja suočena sa ruskom ofanzivom posle više od dve godine rata, prenela je agencija EFE.

Španska vlada nije zvanično najavila posetu, iako su u ponedeljak izvori iz vlasti otkrili da je tokom poseti planirano potpisivanje bilateralnog sporazuma o bezbednosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar