Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Zagrebačka policija iznela je detalje dva stravična ubistva koja su se dogodila u Zagrebu. Prema navodima iz policije osumnjičeni za jedno ubistvo upucao je ženskog člana porodice, nakon čega mu je mlađi muški član porodice oteo vatreno oružje i strčao iz stana. Osumnjičeni za drugo ubistvo nasilno je upao u stan i nožem naneo smrtonosne povrede 67-godišnjakinji, nakon čega je pronađen u svom stanu i potom priveden.

O ubistvu u naselju Maksimir, sa svim detaljima, oglasila se saopštenjem zagrebačka policija, prenosi Dnevnik.hr.

„Juče, 5. aprila oko 7.25 na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član porodice 62-godišnjak počinio krivično delo „Teško ubistvo ženske osobe“ iz člana 111.a stav 2. Krivičnog zakona na štetu 59-godišnje članice porodice, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namerom da ubije“, navodi se u saopštenju.

Iz policije kažu da mu je „mlađi muški član porodice tada u međusobnom guranju oduzeo vatreno oružje i potom istrčao iz stana“.

„Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana izneli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz upotrebu sredstava prisile su uhapsili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na krivično ispitivanje“, piše u saopštenju.

Kako za hrvatske medije kažu iz policije, do sada nisu imali bilo kakvih postupanja s ovom porodicom, a tokom krivičnog ispitivanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo krivično delo osumnjičeni „posedovao legalno“.

Policija u Zagrebu se saopštenjem oglasila i povodom drugog ubistva koje se desilo u naselju Srednjaci u četvrtak, navodeći detalje ovog stravičnog zločina.

„Sumnja se da je u četvrtak oko 20:50 na Srednjacima osumnjičeni 35-godišnjak nasilno ušao u stan oštetivši vrata gde se nalazila 67-godišnjakinja koju poznaje. Odmah po ulasku u stan fizički ju je napao te oštrim predmetom, tj. nožem zadao više ubodnih rana po telu od čega je žena preminula dok se on sa sredstvom izvršenja udaljio na adresu stanovanja na području Črnomerca“, navode iz policije.

Iz zagrebačke policije kažu da je istog dana osumnjičeni pronađen na adresi stanovanja gde je uhapšen i odveden u službene prostorije policije.

„Danas je osumnjičeni predat starateljskom nadzorniku dok je krivična prijava podnešena Okružnom tužilaštvu u Zagrebu“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar