Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ministar Davor Božinović potvrdio je da je u ranim jutarnjim satima preminuo muškarac koji je juče na području Maksimira iz vatrenog oružja ubio ženu.

Kako je Jutarnji list juče ekskluzivno saznao, muškarac je u jednom trenutku policajcima rekao da je „popio sonu kiselinu“ pa stoga kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim nije mogla odmah da se počne istraga već je isti odvezen na lekarski pregled u bolnicu kako bi se videlo da li je ta tvrdnja tačna. Na kraju je ispalo da nije lagao.

Pročitajte još...

„Prema informacijama koje imam od jutros, počinilac je preminuo u bolnici. Posledica verovatno činjenice da je popio neku tečnost, još ne znam o čemu se tačno radi. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo“, rekao je Davor Božinović i dodao:

„Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je krivično delo ubistva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je dobra odluka. Juče su se, nažalost, dogodila dva ubistva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o krivičnom delu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nisu se mogla prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvestiti javnost kada bude imala više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar