Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pozitivan je na koronavirus, saopštila je informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke.

„U toku ljekarskog obilaska pristigao je i rezultat jutros sprovedenog PCR testiranja na novi koronavirus, koji je pozitivan“, navodi se u saopštenju.

Naveli su da će u skladu sa tim biti ordinirana adekvatna terapija.

Povezane vesti:

„Prilikom redovnog večernjeg ljekarskog obilaska Episkopa Joanikija, konstatovano je da je vladika nepromijenjenog (urednog) opšteg stanja, te da su svi fizikalni nalazi po sistemima u fiziološkom opsjegu. Vitalni parametri su stabilni (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak), a njegov subjektivni osjećaj dobar“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će o zdravstvenom stanju episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, javnost biti obaveštena nakon sprovođenja planiranih kontrolnih laboratorijskih nalaza i snimaka pluća.

Podsetimo, i Patrijarh Irinej zaražen je koronavirusom i primljen u specijalnu kovid bolnicu u Beogradu, saopštila je večeras Srpska pravoslavna crkva (SPC).

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)