Ilustracija Foto: Shutterstock

Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da ograniči cene osnovnih prehrambenih proizvoda na nivo koje su imale 1. decembra.

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju sa 124. sednice, Vlada je donela odluku o odredjivanju najviših cena osnovnih životnih namirnica u trgovini na veliko i na malo, koje će važiti najmanje do 31. janurara 2022.

Tom odlukom se odredjuju najviše cene osnovnih prehrambenih proizvoda – hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mleka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svežeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira.

„Najviše cene tih proizvoda se utvredjuju na nivo cena koje su primenjivanje 1. decembra 2021. godine u trgovini na veliko i trgovini na malo. Odluka će se primenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako sutuacija ; na tržištu to i dalje bude zahtevala“, istče se se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je na Fejsbuku objavio da je ta odluka donesena na predlog njegovog ministarstva i da su „isključene cene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine“.

BONUS VIDEO: Cela Britanija u redu za gorivo, slike koje su nama dobro poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar