Foto:EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Tugu, ali i gnev izazvala je smrt 36-godišnjeg Antonisa Kariotisa iz Agios Nikolaosa na Kritu, koji je poginuo kada su ga članovi posade broda Atika grupe Blu Horajzon gurnuli u more. O ovoj tragediji se oglasio i Nikos, brat nastradalog Antonisa. On ističe da je snimak koji kruži internetom video mnogo puta i optužuje posadu broda da su mu ubili brata.

Očekuje se da će kapetan broda i ostala 3 člana posade koji su uhapšeni zbog onoga što se dogodilo biti izvedeni pred sudske organe.

Kapetan, glavni oficir, oficir palube i prvi oficir suočavaju se zajedno sa optužbom za ubistvo iz nehata, kao i za kršenje članova Zakona o javnom pomorskom pravu. Istovremeno, očekuje se da će obdukcija tela Antonisa biti obavljena danas u forenzičkoj službi Pireja.

U međuvremenu se oglasio i brat nastradalog muškarca.

„Video sam video mnogo puta, to je ubistvo, ubili su ga“, kaže Nikos, brat 36-godišnjeg Antonisa Kariotisa. On je u šoku i obratio se Prototemi.gr o tragičnoj smrti njegovog brata.

„Šokiran sam, ne mogu da shvatim šta se desilo mom bratu. Upravo sam došao u bolnicu da vidim svog drugog brata, koji je upravo čuo za smrt, bio je uznemiren… Video sam video mnogo puta od sinoć i to je zaista ubistvo. Ubili su ga, to je nezamislivo…“, priča brat nastradalog za Prototemu.

Istakao je da je njegov brat imao kartu za brod, ali da je kasnio sa dolaskom u luku.

„Ne bi išao bez karte. Imao je kartu i kasnio je. Koliko sam razumeo, kasnio je u luku, nije ušao i nisu ga pustili da uđe na trajekt. Otišao je na odmor u Atinu. Često je putovao, godinama je išao u šetnju Atinom. Da vidi svoje prijatelje. Uvek je imao novca za kartu. Radio je ovde, u Agios Nikolaosu, i zato se juče vraćao na posao“, kaže brat nastradalog.

Naveo je da čeka obdukciju kako bi dobio odgovore o okolnostima pod kojima se njegov brat udavio.

Tridesetšestogodišnji Antonis živeo je u Agios Nikolaos Lasitiju, u radničkom domu sa svoje dve sestre, dok je nedavno ostao bez majke.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema rečima ministra pomorstva Miltijadisa Varviciotisa, 36-godišnjak se u utorak uveče ukrcao na brod i iz nepoznatog razloga se iskrcao. Međutim, pokušao je ponovo da uđe neposredno pre nego što je brod krenuo za Krit, a posada je reagovala na šokantan i na kraju fatalan način.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar