Foto: Printscreen/YouTube/ Luck Bless

Priča iz Kenije o majci osmoro dece, koja je svojim mališanima kuvala kamenje umesto hrane, čekajući da ih savlada san dok misle kako će kasnije jesti, potresla je, ali i šokirala čitav svet. Nakon što je video obišao planetu, ovoj nesrećnoj ženi, koja je zbog koronavirusa izgubila posao, pomogle su komšije, ali i potpuni stranci.

Očajna majka Penina Bahati Kicao, udovica i majka osmoro dece iz Mombase u Keniji, snimljena je kako ‘kuva’ kamenje kako bi zavarala svoje gladne mališane da im navodno priprema obrok. Nakon što je šokantan prilog prikazan na kenijskoj televiziji, komšije, ali i potpuni stranci priskočili su joj u pomoć.

„Nadala sam se da će deca zaspati čekajući svoj obrok“ izjavila je Penina, a njene reči mnogima su naterale suze na oči.

Nesrećna žena donedavno je prala veš i tako zarađivala za život, ali zbog koronavirusa više ne može da pronađe posao, piše BBC. O njenoj teškoj situaciji medije je obavestila komšinica Prisa Momani.

Ova žena otvorila je čak i bankovni račun za Kicao, jer ona, naime, ne zna da čita ni da piše. Sama sa decom ostala je prošle godine kada joj je lokalna banda ubila muža.

Kenijski narod je čudo

„Primila sam mnogo telefonskih poziva iz cele zemlje i svi me pitaju kako nam mogu pomoći… Velikodušnost kenijskog naroda za mene je jedno veliko čudo“ rekla je ganuta Penina, koja sa decom živi u dvosobnoj kućici, bez vode i struje.

„Nisam ih mogla prevariti kuvanjem kamenja… Brzo su shvatili da je sve laž, da hrane nema, ali šta sam mogla, nemam ništa“ požalila se ova nesrećna majka kenijskoj televiziji.

Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Komšije pomažu, a vlast „prokockala“ pare

Njena komšinica odlučila je da reaguje nakon što je čula neutešan dečji plač. Iako je kenijska vlada u jeku pandemije koronavirusa pokrenula program pomoći najugroženijima, ta pomoć do Kicao još nije stigla.

Pročitajte još:

Ova šokantna priča procurila je u javnost istovremeno kada se otkrilo i da je kenijsko ministarstvo zdravlja potrošilo ogromne sume novca, koje im je donirala Svetska banka na čaj, grickalice i račune za mobilne telefone za svoje porodice.

Kenija je dosad zabeležila 395 slučajeva zaraze virusom korona, a 17 ljudi je umrlo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare