Aleksandar Lukašenko Foto:EPA-EFE/YAUHEN YERCHAK

U Minsku su i za danas najavljeni protesti opozicije. Prvo su izašli glumci Kupalovskog pozorišta, kasnije će krenuti štrajkovi radnika, dok se za veče, prema nekim najavama i procenama, sprema veliki miting na kojem će Svetlana Tihanovska biti proglašena za predsednicu Belorusije.

Na mrežama i portalima pojedinih medija uveliko se spekuliše da bi večeras Lukašenko mogao da padne. Neki se pozivaju i na navodno povlačenje diplomata iz Minska – ambasadora Rusije i Ukrajine u Minsku, ali i beloruskog ambasadora u Slovačkoj koji

Situacija u Minsku je mirna. Prodavnice i restorani rade. Saobraćaj normalno funkcioniše, dok ljudi idu na posao, prenose neki mediji. Internet i telefonske veze funkcionišu, ali sa prekidima.

Pročitaj i:

Glavni događaj planiran je za večeras, piše Sputnjik. U 19.00 će biti održan veliki miting na Trgu nezavisnosti gde će, prema nekim najavama, Svetlana Tihanovska, koja je prema rezultatima CIK-a na predsedničkim izborima dobila 10 odsto podrške, biti proglašena za predsednicu države.

Sve ostaje na nivou spekulacija, a situaciju dodatno komplikuju vesti o polemici ruskog predsednika Vladimira Putina sa zvaničnicima EU i još uvek javnosti nepoznat plan Kremlja za Belorusiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare