Foto: EPA-EFE/David J. Phillip

Četvorogodišnja devojčica koja je navodno identifikovana kao nećaka ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda, upucana je dok je spavala u svom krevetu u ranim satima na dan Nove godine, navodi se u saopštenju grada Hjustona.

#related-news_0

Pucnjava se dogodila u subotu nešto pre 3 sata ujutru.

„Osumnjičeni je ispalio nekoliko hitaca u stan u kojem su spavale odrasle osobe i dvoje dece“, navodi se u saopštenju detektiva koji se bave napadima i nasiljem u porodici, prenosi People.

„Jedno od dece je zadobilo povredu na torzou. Ona je privatnim vozilom prevezena u bolnicu gde je operasana i stabilnom je stanju“, navodi se u saopštenju.

Detektivi A. Karol i Dž. Roberts dodaju: „U ovom trenutku nema opisa osumnjičenog ili motiva pucnjave“.

Porodica ističe da su meci završili su stanu nakon što se napulju začulo nekoliko hitaca.

Iako policija još nije identifikovala povređenu devojčicu, lokalni mediji su preneli da je u pitanju Arijana, nećaka Džordža Flojda.

Porodična prijateljica Tifani Kofild je takođe rekla da se Arijana oporavlja „sa božjom milošću“.

KTRK-TV prenosi da je Derik Delane, Arijanin otac, rekao da se policija nije pojavila na mestu pucnjave sve do sedam sati jutru, što je bilo čak četiri sata nakon pucnjave.

Foksova podružnica KRIV piše da je Flojdova sestra La Tonja, rekla da je Hitnoj pomoći trebalo toliko vremena da stigne da je Arijanin otac morao sam da odvede ćerku u bolnicu.

„Moja ćerka je ustala i rekla ‘tata, pogođena sam’. Bio sam šokiran kada sam video krv. Nije znala šta se zapravo dogodilo jer je spavala“, rekao je otac ranjene devojčice.

Prema pisanju KTRK, Arijana je prevezena u bolnicu sa probušenim plućnim krilom i jetrom, kao i sa tri slomljena rebra ali da se oporavlja, ističe njen otac.

„Svestan sam i zabrinut zbog zakasnelog reagovanja po ovom pitanju i pokrenuo sam unutrašnju istragu“, rekao je šef policije Troj Finer u izjavi objavljenoj na zvaničnom Tviter nalogu policije Hjustona.

BONUS VIDEO Policija u Los Anđelesu slučajno ubila devojčicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)