Majami zgrada
Majami Foto:Tanjug/Jamal Akakpo via AP

Zgrada od 12 spratova u Majamiju delimično se urušila, a na mestu nesreće nalazi se 80 vatrogasnih jedinica, saopštila je na Tviteru vatrogasna služba Majamija. Prema informacijama koje je preneo ABC njuz, u bolnicu je prevezeno najmanje osam ljudi, a jedna osoba je u kritičnom stanju. CBS njuz navodi da jedna osoba preminula, ali zvanične potvrde još uvek nema.

Pročitajte još:

Zgrada se urušila oko dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu. Nije poznato koliko ljudi je bilo u zgradi u trenutku kada se nesreće dogodila, ali se strahuje da bi broj žrtava mogao da bude veliki. Spasilačke operacije su u toku, a lokalni mediji javljaju da se čuje zapomaganje ispod ruševina.

Na snimcima sa lica mesta vidi se ulica punu krhotina i ostataka delimično urušene zgrade. Kako prenosi RT, novinar Džoli Franko, koji se nalazi ispred zgrade, tvitovao je kako policija spašava ljude, dok je jedan svedok rekao da ih spasavaju i sa balkona.

 

Drugi svedok naveo je kako nikada ništa gore nije video u životu.

Prema prvim informacijama ova zgrada izgrađena je 1981. godine i ima 130 stanova. Nije poznato zbog čega je došlo do urušavanja zgrade.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar