Nakon niza ruskih raketnih napada na ključnu energetsku infrastrukturu, juče i jutros su bez struje i vode ostali veliki delovi Kijeva, zbog čega je veliki broj građana bio prinuđen da od jutros čeka u kilometarskim redovima ispred fontana, kako bi popio bar čašu vode.

Gradonačelnik Kijeva Vitalji Kličko rekao je da 270.000 domova nije imalo struje. Do toga je dovelo to što je Rusija je ispalila 55 krstarećih projektila širom zemlje.

Kijev Foto: REUTERS/Gleb Garanich

Na zapadu Kijeva više 100 ljudi čekalo je sa praznim plastičnim bocama i posudama da natoči vodu iz fontane u parku.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba napisao je na Tviteru da „umesto da se bori na bojnom polju, Rusija se bori protiv civila“.

Kijev Foto: REUTERS/Gleb Garanich

Jučerašnji siloviti napadi Rusije su reakcija Moskve koja je okrivila Kijev za napade dronovima na njenu flotu u Crnom moru, zbog čega je suspendovan sporazum o izvozu žitarica.

Kijev Foto: REUTERS/Gleb Garanich

U Kijevu uspostavljeno snabdevanje strujom i vodom

Ipak, nakon više od deset mučnih sati, Kličko je rekao je da je sada snabdevanje potpuno uspostavljeno.

Na Telegramu se zahvalio stručnjacima iz vodovoda i energetskih kompanija koji su, nakon jučerašnjih ruskih raketnih napada, radili ceo dan da omoguće ponovno snabdevanje strujom i vodom.

Pročitajte još:

Kličko je naveo da je obnovljeno i snabdevanje strujom u Kijevu, ali da su na snazi restrikcije zbog značajnog deficita u energetskom sistemu posle ruskih napada.

Podsetimo, ruske snage juče su izvele masovne raketne udare na infrastrukturne objekte u Ukrajini, uglavnom energetske, a nakon toga u Ukrajini su uvedena vanredna isključenja električne energije.

BONUS VIDEO Eksplozije odjekuju Kijevom, Rusija zasula Ukrajinu sa 40 krstarećih raketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar