Krim eksplozija Foto:east2west news / WillWest News / Profimedia

Jedna žena je ubijena, a tri osobe su povređene u napadu dronova ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu, saopštio je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

Prethodno je saopšteno da je žrtva napada dronovima devetogodišnji dečak, što je Vorobjov demantovao, prenosi RIA.

“Poginula je 46-godišnja žena (ranije je objavljenja informacija o smrti devetogodišnjeg dečaka, što nije potvrđeno)“, napisao je Vorobjov na platformi Telegram.

On je dodao da su dve osobe hospitalizovane u bolnici u Ramenskom okrugu.

Ruski PVO sistemi su tokom noći oborile 14 ukrajinskih dronova iznad moskovskih naselja Podolsk, Ramenskoj, Libertsi, Doomdedovo i Kolomna.

U Ramenskom kao rezultat napada oštećene su dve stambene zgrade.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je na Telegramu da je najmanje 15 dronova oboreno u okolini Moskve, a ekipe hitne pomoći poslate na nekoliko lokacija širom regiona i blizu aerodroma Žukovo i u okrug Domodedovo – dom jednog od najvećih aerodroma u Moskvi.

Ruski mediji pišu da su i aerodromi Domodedovo i Žukovo zatvoreni za vazdušni saobraćaj nakon obustave više od 30 domaćih i međunarodnih letova tamo i na drugim aerodromima koji opslužuju rusku prestonicu.

U Tulskoj oblasti navodno su oborena dva drona, a krhotine su pale na energetski objekt. Prema izvješćima ruskih državnih medija, nije bilo ozlijeđenih niti prekida opskrbe.

Poslednjih meseci ukrajinske snage pojačale su napade na mete unutar ruske teritorije, s ciljem nanošenja štete ruskoj naftnoj industriji i postrojenjima koje Rusi koriste u vojne svrhe.

BONUS VIDEO: Radić: Sukob Ukrajine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare