Foto: Shutterstock

Mladić osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucene 15-godišnje devojčice iz okoline Zadra uhapšen je kasno sinoć. Kako saznaje Jutarnji list, uhapsila ga je austrijska policija nakon što je Županijski sud u Zadru ove nedelje za njim raspisao poternicu.

Podsetimo, mladić koji je nedavno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucene nad 15-godišnjakinjom u Zadru pa je bio u bekstvu, a zadarski Županijski sud je ove nedelje za njim raspisao poternicu.

„Svih šestoro optuženih se branilo sa slobode, a prvooptuženi nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna iznad pet godina zatvora, po zakonu mu je obvezno određivanje istražnog zatvora“, rekla je Hini sudija Sandra Radanović, koja je donela presudu u tom postupku, a ujedno je i portparolka Županijskog suda u Zadru, prenosi Index.hr.

Policija mladića nije pronašla na njegovoj adresi

Dodala je kako je prvooptuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina i da je doneto rešenje o određivanju istražnog zatvora koji je obavezan.

„Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru pa smo izdali poternicu. Policija ga nije pronašla na njegovoj adresi, a kada ga pronađe, biće priveden“, kazala je sudija Radanović.

#social-embed_0

Šestorica mladića iz okoline Zadra u petak 29. jula su na Županijskom sudu nepravosnažno osuđena zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja tada 15-godišnje devojčice iz njihovog mesta. Četvorici su izrečene zatvorske kazne, dok dvojica neće iza rešetaka.

Prvooptuženi je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugooptuženi od dve i po, treći od tri godine, a četvrti od godinu dana zatvora. Petom maloletniku izrečene su tri godine uslovnog maloletničkog zatvora, a šestom 100 sati humanitarnog rada.

U vreme počinjenja kaznenih dela trojica su bili punoletni, dvojica mlađi punoletnici, a dvojica maloletnici. Početkom suđenja, samo je jedan od njih bio još uvek maloletan, a jedan od optuženih u međuvremenu je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći.

BONUS VIDEO: Požar kod aerodroma u Puli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar