Foto: Shutterstock/Robson90

Danas malo pre 16 sati došlo je do pucnjave u Splitu. Jedna osoba je povređena i prevezena je u splitsku bolnicu, a u toku je potraga za počiniteljem.

Dalmatinski portal javlja da je upucan poznati splitski kriminalac Josip Čubelić. Navodno je pri svesti, pomogle su mu doktorika i medicinska sestra iz obližnjeg Doma zdravlja.

Sve se odigralo 50 metara od dečjeg vrtića, u vreme kada su deca išla kući. Na istoj lokaciji, oko 100 metara dalje, juče je zapaljen automobil

Ko je Josip Čubelić?

Josip Čubelić zvani Čuba policiji je od ranije dobro poznat Splićanin.

Foto: MUP

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u Srinjinama u prosincu 2017. po nogama izrešetan Mario Bečić, poznatiji kao mister turizma Dalmacije, a upravo je Čubu policija teretila za pucnjavu i da ga je nakon ranjavanja izudarao drškom pištolja po glavi. No, nakon provedenih ni mesec dana u istražnom zatvoru, Čuba je pušten na slobodu, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

U dosijeu ima presudu od pet godina i dva meseca zatvora zbog pokušaja ubistva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg pod nadimkom Aco Rus, u aprilu 2013. godine u Velebitskoj ulici te zbog opšte opasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja. Tokom boravka u zatvoru na splitskim Bilicama napao ga je Ante Bilić iz Splita, bokser osuđen za ubistvo iz pištolja Marjana Bilića Kovačevića na 12 godina zatvora, piše Slobodna.

Čubelić je odslužio četiri godine nakon kojih je pušten na uslovnu slobodu. Policija ga je 2017. godine dovodila u vezu s ranjavanjem Marija Bečića, bivšeg ministra turizma Dalmacije, koji je izrešetan po nogama ispred lokala Maleni u Srinjinama.

***

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar