Foto: jason freeman / Alamy / Alamy / Profimedia

Pre dve nedelje petoro ljudi selo je na porodični ručak u malom australijskom gradiću. No, unutar nedelju dana troje ih je preminulo, četvrti se bori za život, a peti je pod istragom zbog mogućeg trovanja svojih gostiju divljim pečurkama.

Erin Patterson, 48-godišnja domaćica koja je pripremila ručak, tvrdi da je potpuno nesvesna šta se dogodilo i da voli svoju porodicu te im nikada ne bi namerno nanela štetu.

Neobična priča započela je kada su se Gail i Don Patterson zaustavili na ručku s unucima u domu svoje snaje Erin Paterson u Leongathi – dva sata vožnje jugoistočno od Melburna. S njima su bili Vilkinsoni – Gailina sestra Heder i njen suprug Ian, prenosi N1 Hrvatska.

Nakon što su pojeli obrok, svi gosti su osetili neobjašnjive tegobe te su se sami uputili u lokalnu bolnicu. No brzo je postalo jasno da se radi o ozbiljnijem zdravstvenom problemu, pa su prebačeni u bolnicu u Melburnu radi dalje medicinske nege.

PROČITAJTE JOŠ:

Nažalost, Heder (66) i Gail (70) preminule su u petak, a Don (70) u subotu. Ian (68) se i dalje bori za život, čekajući transplantaciju jetre.

Policija je saopštila da se veruje kako su gosti konzumirali smrtonosne zelene pupavke, koje su odgovorne za većinu smrtnih slučajeva povezanih s trovanjem pečurkama širom sveta. No, zagonetno je što je samo četvoro gostiju bilo otrovano, dok su domaćica Erin Paterson, kao i njena deca, prošla bez poteškoća, piše BBC.

Iako policija ne isključuje mogućnost nesrećnog slučaja, istražuje se i potencijalno zlonamerno delovanje. Trenutno je nejasno da li je Erin jela istu hranu kao gosti i da li je konzumirala pečurke.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar