Foto: Jordan Crosby / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sin britanske kraljice Elizabete, princ Endrju, juče je otpratio svoju ćerku Beatris do oltara u prvom tajnom kraljevskom venčanju koje se dogodilo unazad 235 godina.

Princeza Beatris udala se za verenika Edoarda Mapelija Mocija (37) u crkvi Svih Svetih na imanju Vindzor na privatnoj svečanosti, u krugu samo 15 članova porodice i prijatelja.

Par je planirao da proslavi venčanje na velikoj svečanosti još u maju, ali je zbog zatvaranja usled epidemije koronavirusa moralo sve da bude otkazano, prenosi Jutarnji list.

Princezini baka i deda, kraljica i vojvoda od Edinburga, bili su jedini članovi kraljevske porodice na venčanju, osim sestre Evgenije, takođe princeze i njihove majke Sare, vojvotkinje od Jorka.

Samo nekoliko sati nakon venčanja, britanska kraljica prokomentirala je vjenčanje u društvu kapetana Toma Moorea, kojega je isti dan imenovala vitezom na imanju Windsor: ‘Moja unuka se vjenčala jutros, i Philip i ja smo uspjeli smo doći tamo, jako lijepo’.

Edoardov sin Volfi (4) iz prethodne veze bio je ‘mali kum’, a Beatris je tako postala prva princeza plave krvi koja je ujedno i maćeha.

O venčanju je u kratkom obaveštenju izvestila Bakingemska palata, a Daily Mail saznaje detalje koji govore o nivou tajnosti cele ceremonije.

Samo članovi užeg kruga porodice bili su obavešteni o venčanju i morali su se zakleti na tajnost. Venčanje su u samo dve sedmice organizovale mlada i njena majka nakon što su ublažene epidemiološke mere, tako da su baka i deda mogli da prisustvuju venčanju pre nego što se premeste na imanje Balmoral preko leta.

Beatris je na venčanje došla iz očevog doma Rojal Lodž, gde je odsela samo jednu noć pre venčanja i imala je samo jednu deverušu.

Princeza Beatris imala je venčanicu koju je planirala da nositi na venčanju u svibnju da je sve bilo po planu. Gosti su održavali socijalnu distancu u crkvi, ali i na prijemu u Rojal Lodžu koji je održan na otvorenom.

Prijatelji porodice insistiraju na činjenici da venčanje nije održano u tajnosti zbog umešanosti princa Endrjua u skandal sa Džefrijem Epstajnom. FBI želi da ispita kraljičinog sina zbog bliskog prijateljstva s osuđenim pedofilom, koji se ubio u zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje prošloga leta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare