Foto:EPA-EFE/STRINGER

Britanska kraljevska porodica toliko je bila zabrinuta što je princ Hari tada žurio da se oženi američkom glumicom Megan Markl da ga je čak i Kejt Midlton, supruga njegovog brata Vilijama, odvela u stranu da ga upozori na mu to i nije baš pametno.

Dejli mejl prenosi delove nove knjige o britanskim monarsima nazvane „Royal At Wat“ u kojoj novinari Dilan Hauard i Endi Tilet tvrde da je Kejt molila Harija da uspori pošto će biti potrebno „vremena, pažnje i brige“ da se Megan integriše u porodicu.

Vojvoda od Saseksa koji se američkom glumicom oženio u maju 2018. godine sa Kejt Midlton je bio u bliskim odnosima i nazivao je „starijom sestrom koju nikad nije imao“.

Ipak, Harijev odnos sa Kejt i bratom Vilijamom je zahladneo posle njegove selidbe sa Megan u Los Anđeles. Tome su prethodile glasine da se nije baš najbolje slagao sa bratom u periodu neposredno pres selidbu, ali i da je rivalstvo koje se rodilo između Megan i Kejt stvaralo sve više problema među monarsima.

U knjizi se, piše Dejli mejl, navodi i da je jedan od razloga za nesuglasice između Harija i Vilijama bio taj što je Hari sumanuto trošio novac u periodu pred svoje venčanje sa Megan. Navodno je u roku od nekoliko meseci potrošio više od šest hiljada funti za akupunkturu, a on i Megan su u luksuznom spa kompleksu u Hempširu proveli i vikend; navodno su tri noćenja koštala oko 33.000 funti.

Foto:EPA-EFE/STRINGER

Prema navodima insajdera, Vilijam je bio zabrinut zbog Harijeve romanse sa Megan i nasamo ga pitao „da li je ona prava“ ubrzo pošto je kraljevska porodica upoznala nevestu.

U knjizi se navodi da ova dobronamerna intervencija nije prošla najbolje jer je Hari to doživeo kao namerno mešanje i sabotiranje njegove veze sa Megan.

Autori knjige navode da je Harija Megan privukla zbog „poverenja, posvećenosti, energije i ambicije“, ali i da je „podsvesno tražio figuru da mu zameni majku koja mu je okrutno oduzeta kada je bio u osetljivom uzrastu“.

I Vilijamova žena Kejt je Harija zamolila da dobro razmisli o svemu pre nego što donese bilo kakvu preuranjenu odluku.

„Nežno ga je podsetila da se zabavlja sa nekim ko ima potpuno drugačiji život, prošlost i karijeru, i da će biti potrebno mnogo vremena, brige i pažnje da se ona integriše u porodicu“, navodi se u novoj knjizi.

Foto:ingham, Norfolk, Britain, 25 December 2018.

Pročitaj i:

A onda je Hari postao uveren da su svi protiv njega i njegove nove devojke. Ipak, u knjizi se navodi da nije bilo baš tako kako je Hari mislio i kako se pričalo, pošto je veliki broj pomoćnika i zvaničnika palate bilo vrlo naklonjeno Megan.

Takođe, mnogi su smatrali da se toliko upire da zaštiti Megan zato što nije mogao da zaštiti svoju majku.

Nesuglasice sa Vilijamom zbog rasipništva su počele kada je Hari odlučio da se sa Megan preseli u kuću koju je renovirao novcem poreskih obveznika. Šuškalo se da je čak i kraljica „privatno nesrećna“ zbog ulaganja od oko 2,5 miliona funti u renoviranje.

U međuvremenu su mediji pisali da je Megan na trudničku odeću potrošila skoro pola miliona funti i da je to takođe smetalo kraljici koja zagovara skromnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar