Ilon Mask i Twitter
Ilon Mask i Twitter Foto:Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Sudski proces po osnovu tužbe kompanije Tviter protiv milijardera Ilona Maska, zbog njegovog otkazivanja ugovora o preuzimanju vrednog 44 milijarde dolara, trebalo bi da počne u oktobru, pošto pokušaji šefa "Tesle" da odloži suđenje nisu urodili plodom. Kako javlja CNBC, Tviteru je danas odobren zahtev za ubrzan sudski postupak.

Sudija suda Ketlin Mekormk u Delaveru donela je presudu o ubrzanom petodnevnom suđenja, koje će se održati u oktobru, nakon saslušanja sprovedenih putem telekonferencije.

Tviter traži da Mask realizuje kupovinu te kompanije, shodno dogovoru vrednom 44 milijarde dolara uprkos tome što je najbohatiji čovek na planeti odustao od ugovora, tvrdeći da Tviter izbegava da mu dostavi tačne podatke o broju lažnih profila i neželjenoj pošti na toj društvenoj mreži.

Mask, najbogatiji čovek na svetu, obećao je da će platiti 54,20 dolara po deonici za Tviter, ali sada želi da odustane od sporazuma.

„To je pokušaj sabotaže. Daje sve od sebe da uništi Tviter“, rekao je advokat Vilijam Savit, koji zastupa Tviter na kancelarskom sudu u Delaveru.

S druge strane Mask tvrdi da mu kompanija nije pružila odgovarajuće informacije o broju lažnih, ili „spam bot“, Tviter profila, kao i da je prekršila svoje obaveze iz ugovora koje se tiču smanjenja broja top menadžera i značajnog broja zaposlenih.

BONUS VIDEO: Zbog čega Ilon Mask želi da postane vlasnik Tvitera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar