Sana Marin Foto:EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Uzorci uzeti 19. avgusta od premijerke Finske Sane Marin pokazuju da ona u svom organizmu nije imala drogu, saopštila je finska vlada.

Vlada je saopštila da je Marin sama platila test na drogu, a da će mediji više detalja o samom testiranju moći da dobiju od njenog kabineta. Saopšteno je i ime doktora koji je potpisao rezultate testiranja.

Marin se samoinicijativno testirala na drogu pošto su se u javnosti pojavio video snimak kako pleše na jednoj žurci kojoj je prisustvovala. Ona je negirala navode da je bila drogirana i istakla da je te večeri samo pila alkohol.

Međutim, suočila se sa kritikom opozicionih partija, a jedan od lidera opozicije tražio je da ona uradi test na drogu.

Marin – koja je u decembru 2019. postala najmlađa premijerka Finske ikada – rekla je da svoje slobodno vreme provodi sa prijateljima kao i drugi njenih godina i da namerava da nastavi da bude ista osoba kao i ranije.

„Nadam se da je to prihvatljivo. Živimo u demokratiji i na izborima svako može da odlučuje o ovim pitanjima“, rekla je ona.

Dodala je da je njena sposobnost da obavlja dužnosti tokom te noći ostala nenarušena i da bi napustila žurku da je morala da radi.

Podsetimo, Marin je u julu prisustvovala jednom popularnom finskom rok festivalu.

U decembru se javno zbog zabavljanja po noćnim klubovima do 4 sata ujutro, a da pri tom nije ponela službeni telefon zbog čega je propustila upozorenje da je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na Covid-19. Njen test na korona virus ipak je bio negativan.

BONUS VIDEO: „Dnevne žurke na plaži u Budvi“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare