Srbi koji su bili na hodočašću u Izraelu jutros su nešto pre 10 časova sleteli u Beograd. Međutim, u ovoj državi koja je od juče u ratu i dalje ima srpskih državljana, a jedna Srpkinja koja čeka da se vrati kući, kaže za Nova.rs. da bi njihov avion trebalo da poleti večeras u 20 časova sa aerodroma u Tel Avivu.

Kako nam kaže jedna od naših državljani koja je trenutno u Izraelu, ljudi i dalje na aerodromu čekaju da se vrate u svoju zemlju.

„Svi smo dobro, strpljivi smo, nema panike. Imamo dovoljno hrane i pića. U kontaktu samo sa počasnim konzulom u Izraelu. Čine napore da nas izbave odavde“, kaže sagovornica portala Nova.rs.

Foto:Screenshot/X/@nexta_tv

Ona kaže da bi avion iz Izrela za Srbiju trebalo da poleti večeras, u 20 časova.

Takođe, naša sagovornica objašnjava da su na aerodromu povećane kontrole, tako da prisutni ne mogu da fotografišu ili snimaju.

Podsećamo, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, nešto pre 10 časova, sleteo je avion iz Tel Aviva, u kojem su bili mahom srpski hodočasnici koji su nekoliko dana ranije krenuli put Izraela, a ovo je prvi let koji je u Srbiju stigao iz Izraela od juče, kada je ova država proglasila ratno stanje nakon napada palestinskog Hamasa. Na aerodromu u Tel Avivu već su zabeležeme potresne scene. Naime, na video snimcima koji se šire društvenim mrežama, vide se putnici koji, primorani da se sakirju od napada, leže na pisti, pokrivaju svoja tela, jedni druge pokušavaju da zaštite i grčevito se drže za svoje kofere. Na snimku se vidi da na pisti leže i deca.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Nova.rs već pisala, u subotu ujutru iz Pojasa Gaze ka Izraelu ispaljeno je više stotina raketa, odgovornost za napad preuzeo je Hamas, a u napadu ima i mrtvih i povređenih. Od jutros borbe i dalje traju, izraelska vojska izvodi udare na mete u Libanu, iz kojeg su jutros izvedeni raketni napadu na teritoriju Golanske visoravni koja je pod kontrolom Izreala, a za ovaj napad odgovornost je preuzeo Hezbolah.

Konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je da je lakše povređen Srbin, kao i da će danas u Beograd sleteti još dva aviona.

Sve najnovije informacije iz Izraela možete pratiti u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar