Majami zgrada
Majami Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Nikolas Balboa šetao je sa psom kad je osetio da se zemlja zatresla. Mislio je da je zemljotres. Ali kada je došao blizu mesta sa kog je čuo zvuk video je urušeni neboder. Kako piše CNN, Balboa je mislio da niko nije mogao preživeti tako nešto, ali onda je čuo zapomaganje.

Pročitajte još:

„Mislio sam kako bi bilo ko mogao to da preživi, a onda sam čuo zapomaganje. Približio sam se i video ruku kako viri iz ruševina. Video sam kako pokušava da maše“, prepričava Balboa.

On i još jedan muškarac popeli su na vrh ruševina kako bi pomogli, a zatim i zvali upomoć policiju i vatrogasce.

„Onda su oni počeli svim silama da kopaju. Uz njega je bila i majka. Sve vreme smo ga čuli, i videli smo ga u jednom trenutku, njegovu mamu nismo mogli ni da vidimo ni da čujemo, pa nismo znali kako je ona. Srećom, i ona je izvučena i dobro je“, nastavio je.

„Dečak je bio ispod kreveta i dušeka. Očigledno je spavao. Ko zna koliko je ljudi još spavalo ili gledalo TV ili bilo šta radilo u zgradi dok se rušila“, u šoku je Balboa.

Scene na ulici kod urušenog nebodera opisao je kao scene iz horor filma.

Iako još nema potvrđenih informacija, američki su mediji javili ranije kako je iz ruševina spašen 10-godišnji dečak.

Podsećamo, najmanje jedna osoba je poginula u urušavanju dela stambene zgrade sa 12 spratova u gradiću Surfsajd, na Floridi, koji se nalazi nedaleko od Majami Biča. Neimenovana žena je izgubila život, rekao je izvor za „CBS Majami“, dok „ABC njuz“ prenosi da su spasioci izvukli 35 ljudi, kao i da se srušilo 55 stanova. U bolnice u okruženju je prebačeno najmanje devet ljudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar