Pravda za Davida Dragicevica
Pravda za Davida Dragičevića Foto:EPA-EFE/VLADIMIR STOJKOVIC

Osnovni sud u Banjaluci oslobodio je krim-tehničare banjalučke Policijske uprave Mikicu Marijanca i Zorana Bošnjaka krivice da su uništili dokaz u istrazi ubistva mladića Davida Dragičevića u martu 2018. godine.

Sudija Radmila Medaković navela je u obrazloženju presude da tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

„Nije dokazan umišljaj, odnosno da su optuženi svesno uništili dokaz koji je bio bitan u istrazi ubistva“, navela je Medakovićeva.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tužilac Dalibor Vrećo odbio je da komentariše presudu, dok je otac ubijenog mladića Davor Dragičević pred sudom uzvikivao da je u piatnju „zločinačka država“.

Davor Dragičević je najavio da će 27. marta doći pred Tužilaštvo BiH sa šatorom i da neće odlaziti.

„Ukoliko ne budu počeli rešavati ubistvo Davida Dragičevića i hapsiti odgovorne 27. marta ujutro doći ću ispred Tužilaštva BiH i neću odlaziti, pa neka me uhapse“, kazao je on.

Optužnica protiv krim-tehničara podignuta je u septembru 2018. godine, a oni su se teretili sa su bacili donji veš (bokserice), koje su 25. marta 2018. godine, posle obdukcije tela ubijenog mladića, prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka.

Oni su bili optuženi za krivično selo uništavanja dokaza, odnosno „sprečavanje dokazivanja“.

David Dragičević je nastao u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

Policija je prvobitno tvrdila da se radi o „zadesnoj smrti“, ali je u junu 2018. godine pokrenuta istraga protiv N.N. osoba za ubistvo mladića.

Njegovi roditelji od samog početka navode da su u ubistvo umešani pojedini pripadnici MUP RS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar