Allison Gollust Foto: TANJUG/AP Photo/Mike Groll

Tokom poslednjih meseci u medijskoj kući CNN nižu se ostavke čelnih ljudi kompanije. Poslednja je otkaz dala Alison Golust direktorka marketinga, zbog povezanosti sa otpuštenim voditeljem Krisom Kuomom i nedozvoljene veze sa direktorom Džefom Cukerom, koji je takođe podneo ostavku početkom meseca.

Kako ova kompanija ima stroga pravila poslovanja, među kojima je i to da su bilo kakvi emotivni ili intimni odnosi među zaposlenima zabranjeni, svako ko ih prekrši mora da snosi posledice nezavisno od toga na kojoj poziciji nalazi.

Pročitajte još:

„Golust je dala ostavku u CNN-u nakon završetka istrage kompanije o njene povezanosti sa Krisom Kuomom i bivšim guvernerom Endrjuom Kuomom, kao i emotivne veze sa Cukerom“, objavio je izvršni direktor „Tajm Vornera“ Džejson Kilar, koji nadgleda ovu medijsku kompaniju.

Takođe, istragom je ustanovljeno, na osnovu razgovora sa više od 40 zaposlenih i pregleda više od 100.000 imejlova, kršenje politike kompanije, uključujući CNN-ove standarde, od strane pomenutih aktera Džefa Cukera, Alison Golust i Krisa Kuoma.

Podsetimo i Džef Cuker, direktor CNN-a podneo je početkom februara ostavku zbog romantične veze sa Golustovom. Do saznanja o njihovom odnosu došlo je prilikom istrage o bivšem voditelju CNN-a Krisa Kuoma, koji je u otpušten u decembru 2021. godine zbog učešća u političkim poslovima tadašnjeg guvernera Njujorka Endrua Kuoma, njegovog rođenog brata.

Džef Zaker Jeff Zucker
Džef Zaker Foto: TANJUG/Photo by Jason Mendez/Invision/AP

“U sklopu istrage o mandatu Kris Kuoma na CNN-u, pitali su me o sporazumnom odnosu sa mojom najbližom koleginicom sa kojom sam radio duže od 20 godina. Priznao sam da je naš odnos evoluirao poslednjih godina. Od mene se zahtevalo da tu vezu prijavim čim je počela, ali ja to nisam učinio. Pogrešio sam. Zbog toga danas podnosim ostavku“, napisao je Cuker u dopisu kolegama iz CNN-a.

Tom prilikom se tada oglasila se i direktorka marketinga CNN-a.

„Džef i ja smo bliski prijatelji i profesionalni partneri preko 20 godina. Naš odnos se nedavno promenio, tokom kovida. Žao mi je što to nismo prijavili u pravo vreme. Neverovatno sam ponosna na vreme provedeno na CNN-u i radujem se nastavku odličnog posla koji radimo svakodnevno“, napisala je Golust u svom saopštenju.

Povodom ove ostavke po Cukeru su rasuli paljbu i brojni američki mediji, među njima i „Njujork tajms“. Ovaj uticajni mediji tada je optužio Cukera za stvaranje Donalda Trampa.

Donald Trump Donad Tramp
Donald Tramp Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

„Postao je javno lice CNN-a velikim delom zbog svog javnog nadmetanja sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, sa kojim je svojevremeno bio u prijateljskijim odnosima: Kao predsednik „NBC Entertainmenta“, gospodin Cuker je doneo odluku da odobri Trampovu rijaliti-slavu kroz program „The Apprentice“, pisao je tada „Njujork tajms“.

Ni bivši predsednik SAD Donald Tramp nije propustio priliku da se oglasi povodom Cukerove ostavke, opisujući svog nekadašnjeg prijatelja kao „ljigavca svetske klase“.

Tramp je u svom saopštenju takođe rekao da je Cuker „ukinut iz brojnih razloga, ali prvenstveno zbog toga što je CNN izgubio put sa gledaocima i svima ostalima“.

Kuomo povukao nogu

Inače, sve aktuelne ostavke posledice su događaja iz decembra prošle godine. Tada je CNN otpustio voditelja Krisa Kuoma zbog pomoći koju je dao svom bratu, bivšem guverneru Njujorka Endruu Kuomu, dok se borio protiv optužbi za seksualno uznemiravanje žena koje su bile zaposlene kod njega.

Kris Kuomo
Kris Kuomo Foto: EPA/Justin Sullivan

Odluka o otkazu doneta je nakon što je CNN rekao da su se pojavile dodatne informacije o stepenu umešanosti Krisa Kuoma u odbranu njegovog starijeg brata. Endru Kuomo je podneo ostavku u avgustu nakon što su tužioci rekli da je maltretirao osoblje.

Dokumenti koji su j tada isplivali u javnost pokazali su da je mlađi Kuomo kontinuirano vršio pritisak na guvernerov štab da mu dozvoli da igra veću ulogu u odbrani svog brata. On je takođe obećao da će kontaktirati druge američke medije kako bi pokušao da sazna za druge optužbe koje dolaze.

Inače, porodica Kuomo je dugo bila jedna od najdominantnijih dinastija u američkoj politici. Endru Kuomo je izabran u tri uzastopna mandata za guvernera Njujorka, a njihov otac Mario je vodio državu više od decenije između 1983. i 1994. godine.

BONUS VIDEO: Doktorki prete otkazom-moj direktor se obraća iz stranačkih prostorija, imam pravo na mišljenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (8)