Džef Zaker Jeff Zucker
Džef Zaker Foto: TANJUG/Photo by Jason Mendez/Invision/AP

Direktor CNN-a Džef Cuker podneo je danas ostavku zbog romantične veze - koju nije prijavio - sa koleginicom Alison Golustkoj, direktorkom marketinga. Do saznanja o njihovom odnosu došlo je prilikom istrage o mandatu bivšeg voditelja CNN-a Krisa Kuoma, koji je u otpušten u decembru 2021. godine zbog učešća u političkim poslovima tadašnjeg guvernera Njujorka Endrua Kuoma, njegovog rođenog brata.

“U sklopu istrage o mandatu Kris Kuoma na CNN-u, pitali su me o sporazumnom odnosu sa mojom najbližom koleginicom sa kojom sam radio duže od 20 godina. Priznao sam da je naš odnos evoluirao poslednjih godina. Od mene se zahtevalo da tu vezu prijavim čim je počela ali ja to nisam učinio. Pogrešio sam. Zbog toga danas podnosim ostavku“, napisao je Cuker u dopisu kolegama iz CNN-a.

PROČITAJTE JOŠ:

On u tom saopštenju nije naveo ime koleginice ali CNN jeste. Prema njihovom tekstu o Cukerovoj ostavci, reč je o Alison Golust, CNN-ovoj direktorki marketinga koja nije podnela ostavku.

„Džef i ja smo bliski prijatelji i profesionalni partneri preko 20 godina. Naš odnos se nedavno promenio, tokom kovida. Žao mi je što to nismo prijavili u pravo vreme. Neverovatno sam ponosna na vreme provedeno na CNN-u i radujem se nastavku odličnog posla koji radimo svakodnevno“, napisala je Golust u svom saopštenju.

Njujork tajms opisuje Džefa Cukera kao jednu od najmoćnijih vodećih figura u američkim medijima i televiziji ali i kao čoveka koji je značajno „pomogao da se stvori Donald Tramp“.

„Postao je javno lice CNN-a velikim delom zbog svog javnog nadmetanja sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, sa kojim je svojevremeno bio u prijateljskijim odnosima: Kao predsednik „NBC Entertainmenta“, gospodin Zaker je doneo odluku da odobri Trampovu rijaliti-slavu kroz program „The Apprentice“, piše Njujork tajms.

Donald Tramp, Šegrt
Donald Tramp Foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp nije propustio priliku da se oglasi povodom Cukerove ostavke, opisujući svog nekadašnjeg prijatelja kao „ljigavca svetske klase“.

On je u svom saopštenju takođe rekao da je Cuker „ukinut iz brojnih razloga, ali prvenstveno zbog toga što je CNN izgubio put sa gledaocima i svima ostalima“.

Cukerovu ostavku na sličan način preneo je i „Fox News“, na čijoj je naslovnoj stranici sajta danas stajao naslov, „Sramotna ostavka“ dok je u tekstu Cuker optužen da je „lično dozvolio“ CNN-u da „pređe iz vesti sa činjenicama u hiperpartijsku platformu za mišljenja“.

Bonus video: Vučić o ostavci u SNS

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar