Foto: Printscreen/Twitter, EPA-EFE/MAKSIM BLINOV / KREMLIN, ABACA / Abaca Press / Profimedia, Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Američka izaslanica za ratne zločine Bet van Šak izjavila je danas da su SAD upoznate sa optužbama da su ukrajinske snage ubile ruske vojnike i poručila da bi sve strane trebalo da snose posledice ako su počinile zločine tokom sukoba.

„Očigledno da to pomno pratimo. Veoma je važno naglasiti da se ratni zakoni pođednako odnose na sve strane: kako na državu agresora, tako i na državu koja se brani, i to u jednakoj meri“, navela je ona tokom telefonskog brifinga sa novinarima.

Istovremeno je naglasila da „sve strane u konfliktu moraju da poštuju međunarodno pravo ili da se suoče sa posledicama“, prenosi Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane ukazalo je u petak da su na društvenim mrežama objavljeni snimci koji navodno prikazuju kako ukrajinski vojnici pogubljuju ruske ratne zarobljenike.

Na snimcima se vidi kako ruski vojnici leže na zemlji nakon što su se izgleda predali, a potom se čuje pucnjava iz automatske puške i na snimku se vidi oko 12 tela.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar