Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Zaposleni u američkom gigantu e-trgovine Amazon protestovali su danas u Njujorku. Demonstranti su se okupili ispred višemilionske rezidencije Pete avenije šefa Amazona Džefa Bezosa kako bi skrenuli pažnju na njega i druge izvršne direktore, za koje tvrde da su zaradili milijarde tokom globalne zdravstvene krize dok su rizikovali živote radnika.

Protest je održan zbog nebezbednosti u radnim uslovima tokom pandemije nove vrste koronavirusa.

Radnici u magacinima Amazona tvrde da ta firma „nije imala plan“ kako da odgovori na pandemiju koronavirusa.

Međutim, Amazon negira ove tvrdnje i navodi da se radi  o „niz obmanjujućih tvrdnji pogrešno informisanih ili samointeresnih grupa koje Amazonov profil koriste za svoje lične ciljeve“.

„Amazon ima dobre rezultate u pružanju podrške svojim ljudima, kupcima i zajednicama, uključujući pružanje sigurnih uslova za rad“, rekao je portparol Amazona za FOKS Business.

Prema objavi na blogu kompanije, Amazon je poboljšao mere čišćenja radnog prostora kao i socijalne distance.

Kompanija takođe tvrdi da je distribuirala ličnu zaštitnu opremu, sprovela prskanje dezinficijensima i organizovala proveru temperature za zaposlene.

„Bloomberg Bilionaires Index“ objavio je u novembru listu 500 najbogatijih preduzetnika na svetu, a na prvom mestu je osnivač Amazona Džef Bezos, čije bogatstvo je procenjeno na 187 milijardi dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar