Foto: klix.ba

Sarajevska policija danas je pronašla i privela osobu za koju se sumnja da je probušila gume na nekoliko automobila sa srpskim registarskim tablicama.

Policijski službenici PU Centar su, radeći na rasvetljavanju i pronalasku izvršioca više krivičnih dela „oštećenje tuđe stvari“, počinjenih u vremenskom periodu od 31. decembra do 3. januara, na štetu pet državljana Srbije, identifikovali su, pronašli i priveli osobu za koju postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih dela.

„Radeći na rasvetljavanju navedenih krivičnih dela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuta osoba i u prethodnom periodu vršila krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitalizovan i lečen u JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“, naveli su iz policije.

O događaju je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je uhapšeni, nakon kriminalističke obrade, smešten na posmatranje i medicinski tretman u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“.

Izveštaj o počinjenim krivičnim delima dostavljen je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, prenosi Klix.ba.

***

BONUS VIDEO: 30 godina od početka opsade Sarajeva tokom rata u BiH

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar