Donald Tramp i Kamala Haris
Donald Tramp i Kamala Haris Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER/KENNY HOLSTON

Kamala Haris je radila na odgovorima na politička pitanja dok se družila sa pomoćnicima u hotelu u Pitsburgu kako bi se pripremila za sutrašnju debatu sa Donaldom Trampom.

Haris je smišljala načine da uplete svoju biografiju u svoje odgovore kako bi pokušala da se predstavi Amerikancima koji možda još uvek ne znaju mnogo o tome kako je odrasla ili njenoj karijeri pre nego što je postala potpredsednik, rekli su izvori.

Čak je smislila kako da pristupi mogućem rukovanju sa Trampom na sceni.

Međutim, ona se takođe priprema za niz potencijalnih nepredviđenih — a možda i istorijskih — trenutaka, uključujući mogućnost da Tramp da pogrdne komentare o njoj, prema izvorima upoznatim sa njenim pripremama.

Kamala Haris Foto:Tanjug/AP Photo/Charles Rex Arbogast

„Nije nemoguće da promrmlja ‘ova kučka’, rekao je jedan od izvora. „To nije nerazumno pretpostaviti. Morate biti spremni na sve.“

Na pitanje NBC-a da ovo prokomentariše, Trampov portparol Stiven Čeng je rekao: „Zašto uopšte razmišljaju o toj reči koja je povezana sa njom?“

Njujork tajms je izvestio da su dve osobe čule kako Tramp koristi ovu reč da bi privatno opisao Haris, iako je Čeng to porekao.

Pročitajte još:

Saradnici Kamale Haris su uporni da bi Amerikanci trebalo da to vide i čuju ako se dogodi trenutak u kojem Tramp o njoj govori pogrdno. Delimično je to razlog zašto njeni pomoćnici nastavljaju da podstiču mrežu domaćina debate, ABC Njuz, da upali mikrofone kandidata kad god dođe do razmene reči između njih.

Trenutno su pravila debate da će mikrofoni kandidata biti uključeni samo za kandidata na kojeg je red da govori i da će se isključiti kada bude vreme za drugog.

Donald Tramp

Među onima koji su učestvovali u pripremama Haris su bivši pomoćnik Hilari Klinton Filip Rajnes, koji glumi Trampa u lažnim debatama i koji se za sednice obukao u tamnoplavo odelo i stavio crvenu kravatu bivšeg predsednika.

Trampovi pomoćnici protiv „zlog nasilnog Trampa“

Prema pisanju Njujork tajmsa, bivši predsednik koristi improvizacijski pristup svojim pripremama, održavajući samo nekoliko sesija koje njegovi pomoćnici nazivaju „vreme za politiku“.

Trampovi savetnici se nadaju da će se on predstaviti kao „srećni Tramp“ umesto da deluje preterano agresivno kao „zlobni, nasilnik Tramp“, navodi list – uz strah da neće moći da sakrije svoj prezir prema Haris.

Koristio je mizogini jezik da bi opisao svoju demokratsku protivnicu iza zatvorenih vrata, a oni koji su mu bliski pokušavaju da izbegnu situaciju kao u debati 2020. godine, gde je on više puta prekidao Džoa Bajdena dok je on govorio.

Tramp je privatno rekao svom užem krugu da neće dozvoliti da mu se dogodi ista situacija – i izrazio je interesovanje da se mikrofoni utišaju kada drugi kandidat ne govori.

Saradnici se takođe nadaju da će Tramp stvoriti sopstvenu verziju „trenutka Ronalda Regana“ iz 1980. godine, kada je u završnoj reči predsedničke debate pitao javnost: „Da li vam je sada bolje nego pre četiri godine?“

Debata bi trebalo da počne u 21 sat po lokalnom vremenu, što je u 03.00 po srednjeevropskom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare