Mislav Bago Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Preminuo je voditelj i novinar hrvatske Nove TV Mislav Bago, objavila je Nova TV.

Kako piše Index.hr, Bago je nađen mrtav rano jutros u Martićevoj ulici u Zagrebu. Zasad nema zvaničnih informacija o uzroku smrti.

“Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvek spreman da pomogne. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas“, izjavila je direktorka Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, prenosi Index.hr.

Karijeru počeo na HRT-u

Bago je svoju karijeru započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Nakon toga počinje da radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istovremeno prati stranački život i Hrvatski sabor.

PROČITAJTE JOŠ:

Specijalizovao se u unutrašnjoj politici za rad vlade i Hrvatskog sabora. Od 1995. godine učestvuje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane za izbore, navodi Nova TV.

Bago je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. godine, a godinu kasnje postaje urednik i novinar na Novoj TV gde radi poslednjih 13 godina.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

BONUS VIDEO: Bugarski novinar o nesreći u Bugarskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)