Foto: narodnaskupstinars.net,Vesna Lalić/Nova.rs, N1

U Banjaluci je juče održana sednica Narodne Skupštine na kojoj je usvojeno 12 zaključaka, od kojih se najvažniji tiče povratka predstavnika Republike Srpske u institucije na nivou Fedracije BiH. Međutim, sve je proteklo u senci haosa, skandala i iznošenja iz skupštinske sale, ali i svađe sa obezbeđenjem Željke Cvijanović.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na sednicu lidera HDZ-a u BiH Dragana Čovića, ali i predsednika SDA Bakira Izetbegovića, koji se nije pojavio.

Sednicu su obeležile stalne prepirke predstavnika vlasti i opozicije, ali Dodik je u jednom bio jasan – RS će usvojiti sve planirane zakone i odluke, uprkos protivljenju čelnika BiH i međunarodne zajednice.

Opozicioni poslanici smatraju da posebna sednica parlamenta nema nikakvog smisla i da treba da posluži aktuelnoj vlasti da skrene pažnju sa korupcije i lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u RS.

Skupština Republike Srpske Foto: narodnaskupstinars.net

Iznošenje iz sale

Skupštinsko obezbeđenje iznelo je iz sale poslanika Nebojšu Vukanovića, pošto je sa svog mesta dovikivao i protestovao u vreme dok je za govornicom bio Dodik i iznosio razne optužbe na račun opozicije.

Sukob s obezbeđenjem

Uoči početka sednice Vukanović je imao okršaj sa obezbeđenjem predsednice Republike Srpske Željkom Cvijanović. On je na ulazu u zgradu pokušao da je upita za komentar o borcima RS koji su protestovali ispred NSRS i izviždali Dodika i Cvijanović. Ona nije želela da odgovara na pitanja, a obezbeđenje je pokušalo da udalji Vukanovića od predsednice.

„Hoćeš li mi to opaliti šamar“, upitao je on jednog od pripadnika obezbeđenja, a kako tvrdi, Dodik mu je kasnije rekao „Šta ćeš ti ovde, marš odavde“.

„Kad vrisnete – uplašim se“

Govoreći na sednici, Cvijanović se obratila i Vukanoviću, rečima da je uplašena kad god on vrisne.

„Svaki put kada nekontrolisano vrisnete, zaista se uplašim za vas. Ne znam treba li vam pritrčati i ukazati pomoć ili će samo od sebe proći. Niko vas nije napao, sami ste iscenirali za svoj famozni klip u kojem ste loš glumac i režiser“, izjavila je.

POGLEDAJTE JOŠ:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar