Donald Tramp Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je rekao brojnim savetnicima 2020. godine da je onaj ko je pustio da procure informacije o njegovom boravku u bunkeru Bele kuće u maju te godine, počinio izdaju i da bi trebalo da bude pogubljen zbog deljanja detalja sa predstavnicima medija, navodi se u novoj knjizi Majkla Bendera, novinara Vol Strit Džurnala i dopisnika iz Bele kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

Tramp je zajedno sa tadašnjom prvom damom Melanijom Tramp i njihovom sinom Baronom, na određeno vreme odveden u bunker tokom protesta koji su bili izazvani ubistvom Džordža Flojda. Demonstranti su preplavili Vašington, a mnogi su došli u blizinu Bele kuće.

Bender u knjizi „Iskreno, pobedili smo na ovom izborima: Priča o tome kako Tramp izgubio“, navodi da je Tramp u danima koji su usledili održao napeti sastanak sa vojskom , policijom i savetnicima zapadnog krila, zbog curenje informacija o njemu, prenosi CNN.

„Tramp je proključao na priču o bunkeru čim je sastanak počeo. To je bio trenutak kada su ga njegovi pomoćnici najviše videli uznemirenog“ piše Bender.

„Ko god da je to učenio, treba da bude optužen za izadaju. Treba ih pogubiti“, rekao je navodno Tramp, navodi se u knjizi.

Šef kabineta Bele kuće Mark Medous je više puta pokušavao da smiri Tramp ajer su zatečeni pomoćnici izbegavali kontakt očima, piše Bender, dodajući da je Trampov glavni pomoćnik rekao svom šefu: „Ja radim na tome. Saznaćemo ko je to uradio“.

Tramp je zbog toga bio besan danima, i više puta je pitao Medousa da li je našao ko je to uradio, a njegov glavni pomoćnik je postao opsednut pronalaženjem izvora, navodi se knjizi.

Liz Harington, glavno Trampova portparolka, odbacila je u utorak navode u Benderovoj knjizi, rekavši u izjavi da bivši predsednik to nikada nije rekao niti je to ikome predložio.

Bonus video: Lambda soj koronavirusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)