Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER, EPA-EFE/FRANCISCO SECO / POOL

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nastavio je danas posetu Briselu, ali je stigao i da odgovori na komentare hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

Premijer je u Briselu prokomentarisao današnju izjavu predsednika Zorana Milanovića koji je danas u izjavi za medije ponovo govorio o izboru predsednika ili predsednice Vrhovnog suda, pa je komentarisao neslaganje s premijerom i oko izbora diplomata.

Pročitajte još:

„Samo jedna poruka što se tiče izbora predsednika Vrhovnog suda: grow up, respect the law (odrasti i poštuj zakon). To je jedino što ću reći o tome, a o ambasadorima ima vremena“ poručio je premijer Plenković.

Plenković je izrazio i zadovoljstvo susretima s evropskim čelnicima i sastankom s izvršnim potpredsednikom Evropske komisije Valdisom Dombrovskisom koji je direktno zadužen za pripremu i odobravanje nacionalnih planova oporavka svih država članica EU.

Komentarisao je i nabavku vakcina i kazao da ima uveravanje predsednice Evropske komisije Ursule von der Lejen da se nastoje ispuniti obaveze po pitanju brže isporuke cjepiva u države članice EU.

„Hrvatska je naručila 6,8 milijuna doza za sada, spremni smo da naručimo i više, ali je važno da to što je naručeno dođe što pre, posebno u pogledu turističke sezone“ kazao je premijer.

Plenković je komentirao i nabavku vakcina od Rusije.

„Mi smo u procesu da tražimo od ruske strane informacije o vakcini. Sputnjik traži dozvolu od EU, a kada stigne dozvola može doći i na naše tržite. Mi ćemo puštati na naše tržište samo ono što je odobreno, zato postoje EMA i HALMED“ rekao je Plenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar