Dritan Abazović Foto: Vlada Crne Gore

Ni pet dana nakon okončanja veličanstvenog, antifašističkog, građanskog i evropskog protesta, pod sloganom Ima nas, a ja dodajem - Bilo ih i više - niko od osvjedočenih NVO branitelja svih manjinskih i ranjivih grupa, nije se oglasio povodom skandiranja "Dritane, pederu"! Ne zbog premijera već zbog stavljanja pripadnika LGBT zajednice u kontekst negativnog, nepoželjnog, bolesnog ili sramnog. Nije valjda da su osvjedočeni branitelji ljudskih prava, plus onaj filipović za koga nijeste čuli, zanemarili ovaj skandal samo zato što je psovka upućena Abazoviću?! Koji, kako oni već tri godine tvrde, najmanje toliko zaslužuje. Jer nije dovoljno skandirati mu da je splačina, goniti mu muslimansku majku, ismijavati njegov fizički izgled i povezivati ga sa Musolinijem - treba mu reći i to najgore - da je peder! Eto kako mržnja ili animozitet prema jednom čovjeku, kako god se zvao, zarobi um pa čak i onih koji su decenijama na braniku ljudskih i manjinskih prava, a posljednjih godinu, dvije i na braniku otadžbine. Privatne, naravno. Prećutali su govor mržnje prema LGBT zajednici sa veličanstvenog, građanskog i evropskog skupa, samo zato što bi ispalo da braneći homo osobe brane i premijera.

Da se zaista radi o animozitetu prema Abazoviću, a ne o zanemarivanju prava LGBT zajednice od strane uvaženih NVO koje stoljećima štite manjinske i ranjive grupe, pokazaće naredni veličanstveni, građanski i antifašistički skup DPS-a, pod sloganom Ima nas, a ja kažem – Bilo ih još i više. Naime, kada na tom, budućem okupljanju krene skandiranje „Birne, pederu“, jer naši antifašisti i evropejci ne znaju je li Brin ili Birn, je li muško ili žensko, jedino znaju da je BIA i AV – siguran sam da će nakon takvog skandiranja (Brine, pederu) sve naše antifašističke, građanske i evropske NVO izdati zajedničko saopštenje, kao za onu Rankovu ploču u Morinju! I osuditi govor mržnje prema LGBT zajednici. Jer i ako je taj Birn, Brin, ili kako se god zvao, ako je čak muško a ne neki izdajnički istraživački centar – ne zaslužuje čitava LGBT zajednica da se stavi na stub srama. Bilo zbog otpadnika Dritana ili plaćeničkog Birna, Brina ili čega već, piše Željko Ivanović u kolumni za Vijesti.

Foto: gov.me

A šta bi tek bilo, da vas pitam, kako bi naše veličanstvene, građanske i evropske NVO zavapile i stale u odbranu LGBT zajednice kada bi na nekom narednom veličanstvenom skupu Ima nas, iako Pipun misli – Ne bilo ih, kakvi su – kada bi u nekom narednim jurišu branitelji Ustava i Evrope, zapjevali Jelo, lezbejko! Kako bi se tada digli branitelji ljudskih prava i ploče iz Morinja, pisalo bi se odmah Briselu, potpisala bi se i regionalna peticija sa Latinkom i Mesićem, reagovali bi Pen, Helsinski i Tamara, Evropa bi bila na nogama zbog jednog takvog, brutalnog nasrtaja na LGBT zajednicu! Čitava Evropa bi stala u odbranu crnogorske LGBT zajednice a ne naše Jelene (Jovanović), jer i ona to zaslužuje, i gore od toga jer dolazi iz najgorih Vijesti, koje decenijama izdaju državu a ponekad i novine. Nedjeljne ili dnevne.

Zaustavite taj Rojters, vapio je 1981. komunistički lider sa Kosova Džavid Nimani, za koga nikad niste čuli, nakon što je britanska agencija objavila informaciju da su se studenti u Prištini pobunili zbog loših uslova u studenskom domu i menzi. Pominjući između redova i aparthejd beogradskih vlasti u pokrajini. Eto, kako ideologija zarobi um čovjeka – Albanac je branio komunizam od napredne albanske mladeži!

Foto: Printscreen video/Vijesti

Sličnu manifestaciju, koja poprima obrise kolektivnog transa i leleka, slušamo ovih dana po Montenegru. Zaustavite taj Birn, Brin, ili kako god da se zove, bilo da je muško ili žensko, jasno je da je peder, kao i Dritan. Ili kao ja. Jer samo bi tako bolesnim i izopačenim umovima, na čelu sa mnom, palo na pamet da sve naše mule, od Andreja i Boksera, do fleke i pretučenog ambasadora, plus bogougodnice i stopanice sa Cetinja – nazove ekstremnim grupama. Zato što mrze samo Srbe a vole čitav ostatak regiona i svijeta, izuzimajući imperijalne Ruse i tehnološki napredne Bjeloruse.

Ne bi me začudilo da neko od učesnika jednog od narednih skupova Ima nas, odnosno, Bilo vas još i više, u istom kontekstu kao Dritana, pomenu ambasadorke EU, SAD i UK. Da se ne zadrže samo na onome što su objavili ovih dana da su one „očajne domaćice“! U službi, naravno, velike Srbije i imperijalne Rusije.

Jer šta očekivati od žrtava identitetske politike DPS-a kada njihov Vođa i osnivač na isti način opisuje visoke predstavnike međunarodne zajednice. Uostalom, kada bi građanskom i evropskom Bećiroviću pale na pamet „očajne domaćice“, plus plaćenik Hil, da nešto tako nije, na večernjim seansama, čuo od svog intimusa MĐ. Jer, ako Milo trijezan drži predavanje Vašingtonu i Briselu kako su grdno pogriješili kada su avgusta 2020. priznali rezultate izbora i smjenu vlasti, jer smjena sama po sebi ne znači boljitak – šta tek manje trijezan Milo priča u sitne sate bratu Ćoću u nekom od separea Velveta. Ili sličnog elita…

Duh je davno izašao iz boce i sada se ničemu ne treba čuditi. Ni kada Dritanu gone majku muslimansku, još manje kada ga prozovu da je peder, ni kada zavape da se ućutka Birn, spali naša Jela, ni kada po hiljaditi put žigošu i targetiraju Vijesti, ne treba se čuditi ni sad kad su im na red došle vodeće zemlje Zapada i njihovi diplomatski predstavnici, ne treba se čuditi ni što je sve više onih koji ćute ili su ućutkani, jer – bolest je u pitanju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Opet se sjetimo čuvenog njemačkog pastora Martina Nimelera. Kao i skoro svaki sveštenik i on je bio konzervativac i protivnik socijalističke Vajmarske republike. Iz tog ugla pojava i uspon Hitlera početkom 1930. nije mu bila mrzna. Kasnije će svjedočiti o jednom susretu sa Adolfom, 1932, par mjeseci prije nego što je postao kancelar. Pitao je Hitlera kakav će biti odnos njegove vlade prema crkvi i Jevrejima. Ovaj mu je odgovorio da će crkva dobiti najbolji zakon ikada, a da će Jevrejima biti uskraćena samo neka prava, kao što je zaposlenje u državnoj administraciji, ali da ne pomišlja na njihovo vraćanje u geta a kamoli pogrom… I pastor priznaje da mu je vjerovao. A kada je 1937. i sam završio u konclogoru, kao protestantski pastor ali i antifašista, shvatio je o kakvoj se prevari radi! A nakon što je preživio užase Drugog svjetskog rata, napisao je stihove „Prvo su došli za…“

Znate nastavak. Kad su kupili komuniste, sindikaliste i Jevreje – ja sam ćutao – na kraju kad su došli i za mene – nije imao ko da se pobuni.

IMA IH koji već deceniju i po jurišaju na antikomuniste odnosno antidepeesovce, na manjine, na homo osobe, na Rome, a iznad svega na izdajnike. Trulih dasaka i trule Danske…

U pamet se Crnogorci… Već skoro dvije decenije pišemo i svjedočimo o tome. Prestanite da ćutite. Jer može biti kasno. Kada nakon Dritana, Birna, Jelene i Vijesti – dođu i po vas…

BONUS VIDEO Da li je Crna Gora i dalje omiljena srpska destinacija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar