Dritan Abazović Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora nije u vanrednoj situaciji, a u destabilizaciju je guraju samo one strukture koje više nemaju podršku građana, poručio je danas premijer vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

„Ovu situaciju treba da rešimo na demokratski način i moj apel prema DPS-u je da 22. decembra izglasamo makar jednog sudiju Ustavnog suda, a voleo bi da to kompletiramo“, kazao je Abazović.

Abazović, koji je prisustvovao današnjem sastanku lidera parlamentarnih stranaka na inicijativu predsednice Skupštine, ponovio je da je jedina relevantna insttucija za ocenu ustavnosti Ustavni sud.

Foto: gov.me

„Mislim da nije korektno da se ulazi u tumačenja ustavnosti. Poruka koju ozbiljno treba da shvatimo je deblokada Ustavnog suda, i priliku za to imamo 22. novembra. Tada ćemo videti ko je za evropsku Crnu Goru, ko nije“, naveo je premijer.

POGLEDAJTE JOŠ:

Istakao je da nije mogao da zaključi šta je stav DPS-a, sem da postoji volja za dogovorom.

„Jeste malo čudno, (Milo) Ðukanović poziva na proteste – ne dolazi na proteste, Ðukanović poziva na dijalog – ne dolazi na dijalog. Ali, ne treba se baviti formalnostima, već suštinom“, smatra Abazović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar