Foto: Twitter

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji pokazuju trenutak u kom avion Boing 737 koji je prevozio više od 132 putnika pada na zemlju i izaziva požar u kineskim planinama.

Kako pokazuju snimci, avion kompanije „Čajna istern erlajns“ zaronio je pre nego što je udario u obronak brda i zapalio se u blizini grada Vudžou u okrugu Teng u južnoj provinciji Guangsi.

Snimak CCTV-a prikazuje mlaznjak koji juri vertikalno ka zemlji u trenucima pre udara.

Podsetimo, avion kompanije Čajna Istern Erlajns (China Eastern Airlines) let MU5735 srušio se blizu grada Vudžua, u regionu Gangsi, i izazvao požar na planini. Kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC) potvrdila je da se avion srušio navodeći da je na letu bilo 123 putnika i devet članova posade, ispravljajući prethodne izveštaje prema kojima je u letelici bilo 133 ljudi.

Prema lokalnim medijima, avion na letu MU5735 poleteo je nešto posle 13.00 po lokalnom vremenu (6.00 po srednjoevropskom) iz jugozapadnog grada Kunminga. Leteo je za južni grad Kanton, udaljen oko 1.300 kilometara. Letelica je izgubila kontakt iznad brda Vudžua, u planinskoj oblasti Gangsi, navela je CAAC.

Pročitajte još:

„Potvrđeno je da se avion srušio“, navodi se u kratkom saopštenju i dodaje da je „radna grupa“ poslata na mesto nesreće.

Na lice mesta poslate su spasilačke ekipe, kao i tim zvaničnika, navela je Uprava za civilnu avijaciju.

Satelitski snimci NASA pokazuju veliki požar u oblasti gde se avion srušio, prenosi agencija AP.

Za sada nema komentara od aviokompanije Čajna Istern Erlajns, inače, jedna od tri vodeće kineske aviokompanije koja obavlja desetine domaćih i međunarodnih letova na 248 destinacija.

Avionske nesreće su relativno retke u Kini u zemlji gde je vrlo razvijen aviosaobraćaj poslednjih decenija i gde su bezbednosne mere vrlo stroge. Poslednja veća nesreća dogodila se u avgustu 2010. kada je stradalo gotovo 50 ljudi.

***

BONUS VIDEO: Srušio se Boing 737 sa više od 130 putnika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagrams