Foto: Društvene mreže

Muškarac (22) poreklom iz Litvanije optužen je za ubistvo devetogodišnje Lilije Valutajt u Linkolnširu u Engleskoj. Devojčica, čija porodica takođe dolazi iz Litvanije, ubijena je dok se igrala sa sestrom ispred jednog kafića u Bostonu u četvrtak.

Deividas Skebas se sada suočava sa optužbama za prvostepeno ubistvo. Osumnjičeni je u subotu pokušao da pobegne policiji, rekao je svedok.

On je navodno jurio kroz dvorište i izašao na susednu ulicu gde je konačno uhvaćen. U saopštenju, policija je navela da je privela osumnjičenog za ubistvo devojčice Lilije.

Kako pišu mediji, osumnjičeni je berač voća iz Litvanije koji se nedavno vratio u Britaniju. Porodica ubijene devojčice se sada krije iz straha da će biti meta, navodi San.

Porodični prijatelj je rekao da su veoma zabrinuti.

Lilia Valutyte Foto: Društvene mreže

„Nisu mogli da ostanu kod kuće. Oni su zabrinuti da bi ko god da je ovo uradio još uvek mogao da bude tamo. Oni su zabrinuti da bi mogli da budu meta“, rekao je.

Bivša devojka osumnjičenog je rekla da je on napustio Veliku Britaniju nakon što je imao zdravstvenih problema. Njegovu porodicu u Litvaniji je opisala kao „višu klasu“ i „poslovne ljude“.

„Studirao je u Litvaniji i došao je u Englesku da bi radio. Vratio se u Litvaniju ali se nedavno vratio u Boston“, rekla je ona.

Glavni policijski inspektor Martin Parker je rekao da je ubistvo devojčice srceparajući slučaj koji je pogodio mnoge ljude u Bostonu ali i šire.

„Naše misle su i dalje uz Lilinu porodicu u ovom izuzetno teškom trenutku. Reakcija na tako razarajući incident uključivala je izdvajanje resursa za istragu i angažovanje sa ljudima u Bostonu koji su razumljivo šokirani Lilijinom smrću“, naveo je.

Deividas Skebas Foto: Društvene mreže

„Još jednom bih želeo da se zahvalim javnosti i medijima koji su pružili pomoć u jednom izazovnom i brzom slučaju. Naši službenici i osolje cene vašu podršku“, dodao je.

Svedok ubistva devojčice Nedas Mikelionis (24), rekao je ranije u nedelju za San da je ulica u kojoj se desio zločin odjednom postala puna policije koja je trčala svuda.

„Tip koga su tražili je potrčao, a policija je izašla iz kuće u koju su otišli i uskočili su auto da ga jure. Izgleda da je projurio kroz vrt, a zatim je pokušao da pobegne u park“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da je najmanje 20 policajaca učestvovalo u hapšenju.

Policija je krenula u poteru nakon što je devojčica Lilija izbodena u četvrtak. Ona je ubijena dok se igrala sa svojiom sestrom ispred kafića u kojem je radila njena majka. Rečeno je da je majka prišla ćerki nakon što je napadnuta.

Policajci su prvo uhapsili dvojicu muškaraca ali su obojica puštena bez preduzimanja mera. Tada su objavili slike nadzornih kamera na kojima je prikazan jedan čovek i istekli da ga traže u veze sa slučajem.

Kada su dobili dojavu krenuli su akciju. Osumnjičeni je pokušao da pobegne kroz baštu ali je ubrzo uhvaćen u obližnjoj ulici.

Susedi su u šoku zbog smrti devojčice (9). Jedan stanovnikje ovaj incident opisao kao „najgoru noćnu moru roditelja“.

Oko 150 ljudi se okupilo na službi i molitvi u lokalnoj crkvi. Neki vernici su plakali dok su palili sveće za znak sećana na litvansku učenicu.

BONUS VIDEO: Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar