Izraelska vojska na granici sa Libanom Foto:EPA-EFE/ATEF SAFADI

U izraelskom napadu na centralni pojas Gaze ubijena je osmočlana porodica, saopštili su danas palestinski medicinski zvaničnici.

U napadu u Gazi kasno u subotu pogođena je kuća u izbegličkom kampu Nusejrat, ubijeni su roditelji i njihovo šestoro dece, starosti od 8 do 23 godine, saopštila je bolnica Al-Aksa u obližnjem Deir al-Balahu, gde su tela odneta.

U severnoj Gazi, izraelske vazdušne i kopnene snage napale su Džabaliju, gde su se militanti, kako kaže vojska, pregrupisali.

PROČITAJTE JOŠ

Godinu dana nakon rata sa Hamasom, Izrael nastavlja da gotovo svaki dan vrši napade na militante u Gazi. Vojska kaže da pokušava da izbegne smrti civila i za njihovu pogibiju okrivljuje Hamas i druge oružane grupe jer deluju u gusto naseljenim područjima.

Izrael je naredio potpunu evakuaciju severne Gaze. Procenjuje se da je 400.000 ljudi ostalo na severu nakon prvobitne evakuacije naređene u prvim nedeljama rata. Palestinci strahuju da Izrael namerava da trajno depopulaciju severa radi uspostavljanja vojnih baza ili jevrejskih naselja.

Ujedinjene nacije kažu da nikakva hrana nije ušla u severnu Gazu od 1. oktobra.

BONUS VIDEO N1 iz Tel Aviva: Trenutno je najteže u Pojasu Gaze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare