Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izazvao je novi skandal javnim psovanjem i vređanjem zvaničnika u jednoj od opozicionih partija

Dodikov najnoviji ispad zabežile su televizijske kamere na skupu lokalnog ogranka njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Kozarskoj (Bosanska) Dubica u utorak uveče, piše Dnevnik.hr.

Dodik je tamo došao da „interveniše“ nakon državnog udara u lokalnoj skupštini i odluke gradonačelnika da se povuče iz SNSD-a i pridruži novoj većini koju predvode Stranka demokratskog progresa (PDP) i Srpska demokratska stranka (SDS).

Dodik je „častio“ Pericu Bundala brutalnim psovkama pred članstvom stranke, pred stranačkim članstvom jednog od lidera PDP-a i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Preksinoć sam gledao Bundala u televizijskoj emisiji. Kaže da je sada Kozarska Dubica prestala da bude bankomat SNSD-a, e je*o mater svoju“, rekao je Dodik. Video pogledajte na ovom linku.

U tim rečima nije bilo ništa problematično za njegove partijske sledbenike, te su ga nagradili gromoglasnim aplauzom i smehom za ono što je rekao.

Ali je zato predsednik PDP-a Branislav Borenović rekao Dodiku da zbog takvog ponašanja može samo da se stidi.

„Dodik, profesionalni prokletnik koji je u sebi spojio prostotu i primitivizam. Sramotno, nedostojno, ružno i za svaku osudu “, rekao je Borenović na Tviteru reagujući na događaje u Kozarskoj Dubici.

BONUS VIDEO: Godišnjica protesta u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar