Milorad Dodik Foto: Nova.rs

Nakon što je izgubio na lokalnim izborima u Banjaluci, Milorad Dodik je krenuo u osvetnički pohod preteći građanima, partnerima, novom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Pročitajte još:

Nedopustivo je da „pobesneli“ Dodik preti ljudima koji ne glasaju za njega.

Njegova sramotna najava da će uskratiti finansijsku podršku sa nivoa Republike Srpske, odjeknula je u regionu. Plan B koji Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sprema je obezvlašćivanje funkcije gradonačelnika, kako bi sva vlast bila koncentrisana u gradskoj skupštini koju kontroliše.

„Nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan, taman da je Ajnštajn. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo kako će se grad politički razvijati“, poručio je Dodik.

Dodik je dan nakon poraza na izborima zapretio da će zaustaviti sve investicije u Banjaluku i subvencije gradskog grejanja. Rekao je da nikad neće oprostiti onima koji su ovo uradili gradonačelniku Igoru Radojičiću.

„On (gradonačelnik) ima svoje nadležnosti, predstavlja grad, neka se šepuri, radi… Da vidimo kako će finasirati gradsko grejanje koje smo mi subvencionisali svake godine. Zašto bi onda to republika radila, imamo mi druge opštine gde treba pomoć da se greje“, rekao je Dodik.

„Ovo je velika greška onih koji su smatrali da imaju pravo, i ja im neću opstostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo je moj lični stav, imam pravo na to. Ući ću na svako biračko mesto i videću, gde je god dobio gradonačelnik, neka ide, pa nek rešava, mi nećemo više rešavati. Demokratija, šta ćeš“, poručio je vidno iznervirani Dodik.

Stanivuković je Dodikove izjave protumačio kao manifestaciju straha i dodao da se se neće baviti političkom odmazdom.

Opozicija jeste dobila gradonačelnike Banjaluka i Bijeljine, ali skupštinsku većinu i raspolaganje novcem imaće SNSD. Sada ostaje da se vidi da li će Dodik svoje pretnje sprovesti u delo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare