Foto: @steelmalikov / AFP / Profimedia

Dva ruska sela evakuisana su u četvrtak nakon što je izbio požar u skladištu municije blizu granice s Ukrajinom, saopštile su lokalne vlasti. Požar dolazi nekoliko dana nakon eksplozija u vojnoj bazi i skladištu municije na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je pripojila Moskva, što je Rusija nazvala činom "sabotaže" od strane Kijeva.

„Zapalilo se skladište municije u blizini sela Timonovo, manje od 50 kilometara od ukrajinske granice u pokrajini Belgorod“, rekao je guverner regije Vjačeslav Gladkov.

Nema izveštaja o žrtvama, ali su stanovnici Timonova i obližnjeg sela Soloti „premešteni na sigurnu udaljenost“, rekao je, dodajući da vlasti istražuju uzrok požara.

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje ogromnu vatrenu kuglu koja izvija gusti stup crnog dima, javio je The Moscow Times.

Požar u četvrtak dolazi usred niza eksplozija na ruskim vojnim postrojenjima u blizini Ukrajine. Ranije ovog meseca, bomba je eksplodirala u blizini vojnog aerodroma Saki na Krimu, ubivši jednu osobu i ranivši nekoliko drugih.

Nekoliko dana kasnije, eksplozije su odjeknule u skladištu municije na Krimu. U drugom slučaju, Moskva je priznala da je došlo do čina „sabotaže“.

BONUS VIDEO: Eksplozije na Krimu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram