Foto:Guido Kirchner / AFP / Profimedia

Demonstranti su danas blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda Tenis u mestu Reda-Vajdenbruk, koja je poslednjih nedelja na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do izbijanju koronavirusa u tom regionu.

„Zatvorite industriju životinja“ i „Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu“, neki su od transparenata koje su nosili aktivisti, koji su se popeli na krov fabrike.

Isprd zgrade je protestovalo stotinak osoba, prenosi Hina.

Protest ispred Tenisa Foto:Guido Kirchner / AFP / Profimedia

Na protest je pozvao savez „Zajednički protiv industrije životinja“ koji je ranije zatražio trajno zatvaranje najveće evropske klanice i pogona za preradu mesa.

Ovaj pogon zatvoren je već nekoliko nedelja, nakon što je u njemu nastalo novo žarište koronavirusa, uglavnom među radnicima iz istočne Evrope.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u okrugu Geteršloh, gde se nalazi fabrika Tenis, ponovno su uvedene posebne mere, a stotine radnika klanice je u karantinu.

Protest Foto:Guido Kirchner / AFP / Profimedia

Ovaj slučaj ponovo je pokrenuo rasprave o uslovima rada u nemačkoj mesnoj industriji gde se u velikom broju i uz slabije plate zapošljavaju mesari iz istočne Europe, pretežno iz Rumunije i Poljske.

Premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmenu pristupa unutar prehrambene industrije i okretanje manjim stočarskim farmama i održivijoj poljoprivredi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare