Moskva, napad dronovima, Tanjug
Moskva, napad dronovima, Tanjug

Dron je u sredu rano udario u soliter u izgradnji u centru Moskve, rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin: Napad se dogodio na svega pet kilometara od Kremlja, a kako je izvestio AFP, to je šesta noć zaredom da je glavni grad Rusije na udaru.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin istakao je da je soliter oštećen kada je u njega udario dron, dok su očevici ispričali da se posle 3 sata od ponoći čula snažna eksplozija, kao i da se video dim kako kulja iz pravca tih zgrada u centru.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se navodno vidi trenutak kada je dron udario u zgradu.

U jednom trenutku sve je bljesnulo i počelo da gori.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je dron izgubio kontrolu i udario u objekat.

„Snage PVO osujetile su noću još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa tri bespilotne letelice tipa aviona na grad Moskvu“, saopštilo je ministarstvo, ističući da nije bilo žrtava.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom noći bili su obustavljeni letovi na brojnim aerodromima, ali navodno od jutros vazdušni saobraćaj ponovo normalno funkcioniše.

Ruski dronovi napali Odesku oblast

Istovremeno, ruski dronovi su tokom noći napali južne delove ukrajinske Odeske oblasti i oblasti u blizini Dunava, izazvavši požare u objektima za skladištenje žita, saopštija danas ukrajinska vojska.

“Neprijatelj je pogodio objekte za skladištenje žita i proizvodno-pretovarni kompleks u Dunavskom regionu. Požar je izbio u skladištima i brzo je obuzdan. Vatrogasci nastavljaju da rade“, saopštila je vojska, a prenosi Rojters.

BONUS VIDEO: Požar u ruskom ratnom terminalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare